Навіть важко собі уявити, що відтепер можна за лічені хвилини власноруч приготувати домашню олію холодного віджиму з необхідних інгредієнтів прямо на власній кухні і бути впевненим в тому, що Ви додаєте до страв найкращу олію.
Технологія холодного віджиму передбачає нагрівання сировини лише до необхідної для екстракції олії температури. Завдяки цьому в олії зберігаються вітаміни та мінерали, що руйнуються за вищих температур. Слід пам’ятати про те, що олію холодного віджиму потрібно зберігати в прохолодному місці в непрозорих контейнерах, адже в порівнянні з оліями промислового виробництва вони чутливіші до світла й за кімнатної температури швидше втрачають поживні речовини та природний аромат.
ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ ПЕРЕД ПОЧАТКОМ ВІДЖИМАННЯ ОЛІЇ?
- ВИКОРИСТОВУЙТЕ СУХІ ІНГРЕДІЄНТИ
Рекомендується використовувати інгредієнти, вологість яких не перевищує 10 %, оскільки вода не дозволяє отримати оптимальні результати в процесі віджимання. Якщо інгредієнти містять більше вологи, їх можна підсмажити або підсушити в духовці протягом 30 хвилин.
- ДАЙТЕ ОЛІЇ ПОСТОЯТИ ПРОТЯГОМ КІЛЬКОХ ХВИЛИН
Щоб свіжа олія холодного віджиму набула прозорого кольору, має пройти певний час. Якщо на поверхні одразу ж після віджимання з’явилася піна, не хвилюйтеся, це цілком нормально.
- ЗБЕРІГАЙТЕ ОЛІЮ В ТЕМНИХ СКЛЯНИХ ПЛЯШКАХ
Олію холодного віджиму слід зберігати в темних пляшках за температури нижче 20 °C.
- ВИХІД ОЛІЇ МОЖЕ БУТИ РІЗНИМ
Кількість олії, отриманої в результаті віджимання, залежить від інгредієнтів, вологості та швидкості віджимання.
Дізнатися більше про переваги олії холодного віджиму, її позитивний вплив на ваше здоров’я та про інгредієнти, з яких можна отримати найкращу олію, можна тут
Нижче ми підготували низку рецептів з використанням олії холодного віджиму, які відкриють для Вас нові смаки та аромати.
- Спред з соняшникового насіння
- Паста з домашнього сиру
- Китайська локшина з арахісовим маслом
- Солодка пшоняна каша
- Соус до рибного філе
- Домашній майонез
- Японська заправка з часником і васабі
- Детокс-смузі
Рекомендуємо техніку