Домашня олія на вашій кухні

oil_press_ambient_02_water

Навіть важко собі уявити, що відтепер можна за лічені хвилини власноруч приготувати домашню олію холодного віджиму з необхідних інгредієнтів прямо на власній кухні і бути впевненим в тому, що Ви додаєте до страв найкращу олію.

soncnicno-olje-oilpress

Технологія холодного віджиму передбачає нагрівання сировини лише до необхідної для екстракції олії температури. Завдяки цьому в олії зберігаються вітаміни та мінерали, що руйнуються за вищих температур. Слід пам’ятати про те, що олію холодного віджиму потрібно зберігати в прохолодному місці в непрозорих контейнерах, адже в порівнянні з оліями промислового виробництва вони чутливіші до світла й за кімнатної температури швидше втрачають поживні речовини та природний аромат.

ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ ПЕРЕД ПОЧАТКОМ ВІДЖИМАННЯ ОЛІЇ?

  1. ВИКОРИСТОВУЙТЕ СУХІ ІНГРЕДІЄНТИ

Рекомендується використовувати інгредієнти, вологість яких не перевищує 10 %, оскільки вода не дозволяє отримати оптимальні результати в процесі віджимання. Якщо інгредієнти містять більше вологи, їх можна підсмажити або підсушити в духовці протягом 30 хвилин.

  1. ДАЙТЕ ОЛІЇ ПОСТОЯТИ ПРОТЯГОМ КІЛЬКОХ ХВИЛИН

Щоб свіжа олія холодного віджиму набула прозорого кольору, має пройти певний час. Якщо на поверхні одразу ж після віджимання з’явилася піна, не хвилюйтеся, це цілком нормально.

  1. ЗБЕРІГАЙТЕ ОЛІЮ В ТЕМНИХ СКЛЯНИХ ПЛЯШКАХ

Олію холодного віджиму слід зберігати в темних пляшках за температури нижче 20 °C.

  1. ВИХІД ОЛІЇ МОЖЕ БУТИ РІЗНИМ

Кількість олії, отриманої в результаті віджимання, залежить від інгредієнтів, вологості та швидкості віджимання.

Дізнатися більше про переваги олії холодного віджиму, її позитивний вплив на ваше здоров’я та про інгредієнти, з яких можна отримати найкращу олію, можна тут

Нижче ми підготували низку рецептів з використанням олії холодного віджиму, які відкриють для Вас нові смаки та аромати.

Без имени-1

Рекомендуємо техніку

Олійний прес Gorenje OP650W

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *