Касероль – однойменна назва як для вогнетривкої жаровні з кришкою, так і страви, яка готується у цій самій жаровні під кришкою. За французькою традицією касероль готують з м’яса птиці, овочів, з додаванням пряних трав, приправ і бульйону. Відмінна вечеря для всієї родини на яку не потрібно витрачати багато часу.
На 6-8 порцій:
- 1 курка, розрізана на 8 частин
- 1 столова ложка оливкової олії
- 400 г молодої картоплі
- 1 середня морквина
- 2 столові ложки каперсів
- 4 зубчики часнику
- 5 гілочок орегано
- 4 горошини духмяного перцю
- ½ склянки сухого білого вина
- ½ склянки курячого бульйону
Готуємо:
- Увімкніть у духовці режим «класичний нагрів (зверху + знизу)», задайте температуру 160С.
- У великій чавунній касеролі розігрійте олію на середньо сильному вогні. Обсмажте в ній шматки курки по 2 хвилини з кожного боку до золотистого кольору.
- Картоплю розріжте на половинки, моркву наріжте кружечками й покладіть у касероль. Додайте часник, каперси, перець, вино, бульйон і трави. Накрийте кришкою, поставте в духовку на середній рівень і готуйте 30 хвилин.
- Зніміть кришку, поставте касероль назад у духовку і збільште температуру до 200°С. Готуйте ще 15 хвилин, поки картопля не стане м’якою.
Рекомендована техніка:
Олена Колдунова
Автор кулінарної книги “Нет времени готовить?”, відомий фуд-фотограф і фуд-стиліст. Основне кулінарне кредо: незважаючи на квапливий ритм життя сучасного мешканця мегаполісу потрібно і можливо встигати готувати для себе і рідних. Запропоновані Оленою рецепти готуються швидко і не потребують особливих вмінь, а результат буде виглядати, як на фото. Ми тішимося тим, що саме Олена Колдунова стала автором збірки рецептів для нової висококласної лінійки побутової техніки Gorenje Infinity. |