Легкий у приготуванні домашній хліб

easy_rustic_bread

У дитинстві хліб був незмінною частиною нашого простого безтурботного життя, тісно пов’язаною з приємними моментами, пережитими разом із близькими людьми. Запах свіжоспеченого хліба не просто перетворює будинок на дім і дарує атмосферу затишку й комфорту, а й витягує з пам’яті найтепліші спогади. Хрустка скоринка, ніжна м’якушка й незрівнянний аромат можуть знову ввійти у ваше щоденне життя. Скористайтеся нашим простим рецептом і функцією StepBake, щоб насолодитися ніжністю й неймовірним смаком свіжого хліба, від якого шаленіють смакові рецептори. Чому ми постійно згадуємо приємні моменти? Нумо створювати їх.

Інгредієнти для закваски:

● 220 мл теплої води
● 0,5 ч. л. інстантних дріжджів
● 150 г сіяного пшеничного борошна
● 30 г цільнозернового пшеничного борошна

Інгредієнти для тіста:

● 230 мл теплої води
● 0,75 ч. л. інстантних дріжджів
● 1 ст. л. цукру
● 450 г сіяного пшеничного борошна
● 2 ч. л. солі

Інструкції:

Змішайте 150 г сіяного пшеничного борошна, 30 г цільнозернового пшеничного борошна, 0,5 ч. л. інстантних дріжджів і 220 мл теплої води. Після цього накрийте миску та залиште принаймні на 2 години. Вилийте закваску в чашу для змішування та додайте 230 мл теплої води, 0,75 ч. л. інстантних дріжджів і 1 ст. л. цукру. Розмішайте ложкою. Додайте до суміші 450 г сіяного пшеничного борошна та 2 ч. л. солі. Перемішуйте тісто протягом 10–12 хвилин, використовуючи насадку-гачок, а тоді викладіть його в чисту змащену олією миску. Накрийте тісто й залиште на 1–2 години. Потім обережно випустіть із тіста повітря. Покладіть тісто на злегка посипану борошном поверхню та сформуйте з нього кулю. Посипте борошном і манною крупою. Після цього помістіть тісто на деко, накрийте й дайте піднятися, щоб воно стало пухким. Це займе 45–75 хвилин. Далі потрібно вибрати режим StepBake. StepBake 1: нагрівання згори та знизу, 250 °C, 5 хвилин. StepBake 2: нагрівання згори та знизу, 220 °C, 35–40 хвилин. Не забудьте присипати тісто борошном. Зробіть порізи на буханці гострим ножем і випікайте до досягнення ідеального результату.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *