Лимонні булочки з малиною

lemon_buns_with_raspbery

Новий рік і Різдво вже зовсім близько, і, напевно, більшість з вас спланували святкове меню. А як щодо найпростішої здоби, яка готується з підручних інгредієнтів, наповнена лимонним ароматом, прикрашена яскравою малиною і виглядає довершено?:) З тістом легко працювати, воно дуже м’яке, а завдяки заварному крему (курду) і соковитим ягодам готові булочки залишаються свіжими і повітряними, як ніби щойно спечені.

Складові:

вихід – 15 булочок

  • 235 мл молока
  • 60 г вершкового масла, розтопити
  • 75 г цукру
  • 7 г сухих дріжджів
  • 380 г борошна
  • цедра 1 лимону
  • ¼ ч. л. солі
  • 1 невелике яйце + ½ ст. л. води, злегка збити, для змащування булочок перед випічкою

Начинка:

  • 200 г замороженої малини
  • 150 г лимонного курду
  • цукрова пудра для оздоблення

Готуємо:

  • У невеликому сотейнику змішати молоко, масло і цукор. Нагріти суміш до ~ 40⁰С. Додати дріжджі, розмішати до повного їх розчинення. Залишити суміш на 10 хвилин для активації (на поверхні з’явиться густа пориста піна).
  • У великій ємності змішати борошно, лимонну цедру і сіль. Зробити в центрі воронку, додати молочну суміш.
  • Замісити щільне тісто. Вимішувати протягом 10-15 хвилин до гладкості і еластичності.
  • Змастити глибоку миску рослинною олією. Тісто скачати в кулю, помістити в ємність. Накрити харчовою плівкою, залишити підходити при кімнатній температурі на ~ 1 годину або до візуального збільшення в об’ємі вдвічі.
  • Деко застелити пергаментом або силіконовим перфорованим килимком.
  • Після закінчення часу вистоювання, обім’яти тісто, розкачати в прямокутний пласт 31х52 см, товщиною ~ 3 мм. Гострим ножем або ножем для піци обрізати нерівний край, вирівнявши пласт тісту до 30х50 см. Зробити на поверхні тіста насічки з інтервалом в 10 см. Розрізати тісто на квадрати 10х10 см.
  • Працюючи з однією частиною тіста інші тримати під рушником або харчовою плівкою.

lemon_buns_collage

  • Скласти квадрат тіста нещільно по діагоналі, щоб вийшов трикутник. Гострим ножем або ножем для піци зробити розрізи паралельно коротким сторонам в нижній частині трикутника, починаючи з середини і відступаючи 5 мм від краю. Розгорнути трикутник назад і скласти до протилежних кутів. Повторити розрізи, трохи відступаючи від уже наявних і не з’єднуючи їх між собою. Розгорнути трикутник тісту назад в квадрат. Перенести на підготовлений лист. Покласти по ¼ ч. л. лимонного курду на кожен кут квадрата з тіста.
  • По черзі звернути вирізані куточки до центру, надійно їх вдавлюючи і фіксуючи. Повторити з рештою квадратами тісту і лимонним курдом. Розташовувати заготовки на деку на достатній відстані один від одного.
  • Накрити деко харчовою плівкою, дати булочкам підійти при кімнатній температурі 45-60 хвилин або до візуального збільшення в об’ємі.
  • Розігріти духову шафу до 180⁰С (класичний нагрів) або 160⁰С з вентиляційним нагрівом.
  • Безпосередньо перед випічкою змастити булочки збитим яйцем, в центр кожної і з боків викласти по ягоді малини.
  • Випікати в розігрітій духовці протягом 15-18 хвилин або до рум’яності і готовності.
  • Подавати теплими або холодними. Зберігати в щільно закритому контейнері до 3-х днів.

lemon_buns_with_raspbery1

Рекомендована техніка:

Вбудована духова шафа Gorenje BO637INI

Катерина Перера

 

 

Нове захоплення прийшло до мене під час декретної відпустки. Як і більшість молодих мам, я хотіла знайти щось, що дало б змогу відволіктись від повсякденної рутини і з користю провести вільний час. Я завжди була ласункою, тому нове хобі з’явилось дуже швидко: я почала пекти солодощі. Поштовхом до розвитку став святковий торт на перший День народження моєї донечки, який я ретельно спланувала і ризикнула проекспериментувати. Гості були в захваті і, що тут приховувати, мені було неймовірно приємно!  Кулінарні спроби продовжилися, у мене з’явився свій сайт ru.chocolatechalk.com, де я з задоволенням ділюся вдалими рецептами і намагаюся докладно розповісти про процес приготування, адже чітко прописаний рецепт – запорука успішного результату.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *