Весна та перший літній місяць – найкращий час, коли можна вдосталь насолодитись розмаїттям страв зі шпинату. Не знаю як у Вас, а в мене так точно, при згадуванні шпинату одразу ж виникає картинка з мультика про моряка Папая. Саме шпинат наділяв головного героя супер силою та допомагав подолати всі перешкоди.
Цікаво, що про цінність шпинату заговорили лише тоді, коли один з дослідників помилково вказав на великий вміст заліза в цьому овочі, що в десять разів перевищував його реальну величину. Хоча помилку виявили набагато пізніше, все ж шпинат по праву залишається корисним овочем, який багатий вітамінами та благотворно впливає на наш організм. Вітамін А робить зелений шпинат важливою частиною дитячого харчування. Вміст йоду у листочках цього овочу живить мозок та покращує роботу щитовидної залози. При стресах та напруженій роботі теж не забувайте про тарілочку з зеленим салатом зі шпинату – він заспокоює нерви, прекрасно справляється з депресією, виводить з організму токсини, покращує травлення. І найважливіше те, що всі свої корисні властивості шпинат зберігає у будь-якому вигляді – свіжому, замороженому, і навіть після швидкої термічної обробки. Найкраща порада у сезон – зберегти якомога більше листочків шпинату до зими.
- Шпинатні млинці ( рецепт)
2. Пиріг з фетою та шпинатом (рецепт)
3. Суп з кропиви та шпинату (рецепт)
4. Шпинатні равіолі (рецепт)
5. Коктейль зі шпинатом та імбиром (рецепт)