Ніжні бісквітні коржі з легким ароматом кориці, просочені терпким чаєм та перекладені пряним сливовим повидлом, вкутані білосніжним кремом з шоколаду. Справжня радість для малюків, солодка оздоба різдвяного або новорічного столу, достатньо лише прикрасити верх та боки торту імбирними пряниками.
На бісквіт діаметром 20 см:
- 4 яйця
- 3/4 склянки цукру
- 1/2 склянки борошна
- 1/2 склянки крохмалю
- 1 ст. л. какао
- 1 ч. л. кориці
- Дно тортівниці вистелити папером для випічки, духову шафу розігріти до 160°С.
- Борошно вимішати з крохмалем, какао та корицею, просіяти через сито.
- Обережно відділити білки від жовтків. Білки збити міксером до моменту, коли вони почнуть перетворюватися на стійку піну. Поступово додати цукор, продовжуючи збивати до отримання щільної, але повітряної маси. По одному додати жовтки.
- До яєчної суміші додати просіяне борошно з крохмалем, дуже обережно, не порушуючи структури білків, вимішати за допомогою лопатки.
- Готову масу вилити до тортівниці, випікати протягом 30-35 хв., залежно від особливостей вашої духовки. Перші 20 хв. духовку не відчиняти. Готовність бісквіту перевірити сухою дерев’яною паличкою.
- Залишити бісквіт у привідкритій духовці, а потім при кімнатній температурі до цілковитого охолодження.
- Ножем відділити бісквіт від стінок форми, вирівняти якщо виріс гіркою, розрізати бісквіт на 3 рівні частини.
Для просочування коржів:
- 1 склянка завареного чаю
- 1/2 склянки сливового повидла або варення
Для крему:
Цей крем чудово підходить для прослойки та декорації тортів, гарно тримає форму і досить простий у приготуванні. Використовуйте вершкове масло кімнатної температури для його легшого збивання.
Білий шоколад достатньо залити підігрітими вершками. З власного досвіду скажу, що так набагато простіше, ніж розтоплювати його на водяній бані.
Кількість цукрової пудри можна збільшити або зменшити залежно від того наскільки солодкий крем хочете отримати.
- 350 г білого шоколаду
- 200 мл вершків
- 200 г вершкового масла
- 300 г цукрової пудри
- Шоколад поламати та перекласти в миску. Вершки довести до кипіння, залити шоколад та залишити на 3-5 хв. Вимішати до отримання однорідної маси.
- Масло збити з цукровою пудрою, поступово додати охолоджений шоколад з вершками.
- На таріль викласти перший корж, рівномірно просочити завареним чаєм та змастити варенням, викласти порцію крему. Те ж саме повторити з наступним коржем.
- Верх та боки торту рівномірно покрити кремом та вирівняти лопаткою. Залишити в холодильнику на кілька годин.
- Прикрасити, наприклад, імбирними пряниками, цукатами, сухофруктами.
Веселих новорічних та різдвяних канікул вам і вашій родині!
Рекомендована техніка:
|
![]()
|
Природнє відчуття фуд стилю і страви, які хочеться відтворити на власній кухні, захоплюють і вже не залишають байдужим. |