У нас прийнято готувати начинку для млинців з вареного м’яса, зі смаженою цибулею – таку ж, як і для вареників. Зазвичай це недорогі шматки яловичини, пашина і щось подібне, зварені і пропущені через м’ясорубку. Я дуже люблю такі млинці, але й спробувати нові варіанти завжди рада.
Знайшла чудовий рецепт запечених млинців з м’ясним фаршем і грибами – начебто все просто, але з родзинкою, – і смаки все улюблені і чудові. Фарш домашній, суміш свинини і яловичини, не жирний. Гриби – демократичні печериці, універсальні і доступні. Млинці наповнюються готовою обсмаженою начинкою, а потім злегка запікаються в розігрітій духовці. Виходить дуже ситна, соковита, ароматна і смачна страва. Подавати до столу зі сметаною і подрібненими листочками петрушки. Спробуйте такий варіант подачі звичної страви, впевнена, вам сподобається.
Нам знадобиться:
- 125 г. борошна
- 250 мл молока
- 2 шт. яєць
- 300 г. змішаного фаршу
- 400 г. шампіньйонів
- 1 цибулина
- рослинна олія
- 1 пучок петрушки
- 2 ст. л. лимонного соку
- сіль і перець
Готуємо
- У окрему миску просіюємо борошно, додаємо дрібку солі, вбиваємо яйця. Починаємо збивати суміш блендером, поступово вливаючи молоко. Продовжуємо збивати до утворення однорідного тіста без грудочок. Накриваємо тісто кухонним рушником і даємо настоятися протягом 30 хвилин.
- Готуємо начинку: нарізаємо дрібненько цибулю, подрібнюємо шампіньйони і поливаємо їх лимонним соком. У пательні розігріваємо 2 ст.л. рослинної олії і обсмажуємо на ній цибулю до золотистого кольору, помішуючи. Додаємо фарш, смажимо до зміни кольору, розбиваючи грудочки дерев’яною ложкою. Відправляємо до фаршу гриби і ще хвилин 5 тримаємо на вогні. Готову начинку виправляємо на сіль і перець, додаємо подрібнену петрушку.
- На рослинній олії підсмажуємо 8 великих млинців. На кожний млинець викладаємо начинку і формуємо рулет. Керамічну або скляну форму для запікання змащуємо вершковим маслом і щільно, в один пласт, розміщуємо начинені млинці. Змащуємо млинці сметаною. За бажання можна присипати тертим твердим сиром. У розігрітій до 200°С духовій шафі запікати близько 15 хв.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Зоряна Івченко
Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com. |