Рисова локшина з броколі і устричним соусом

udon-with-chicken-and-broccoli

Азіатські техніки приготування їжі, усі ці неймовірні соуси, запаморочливі прянощі створені для того, щоб насолоджуватися не тільки процесом приготування їжі, а й небувалими смаками, до яких не звикло наше слов’янське піднебіння.

Я могла б годинами спостерігати за невисокими вузькоокими чарівниками, які вправно підкидають пательню зі шматочками смаженого м’яса, морепродуктами та хрусткими овочами, приборкуючи полум’я. Тай самі рецепти зазвичай настільки прості, якщо не вникати в снобістичні дискусії про автентичність. Правда є складники, які замінити просто неможливо. Як от ця локшина… Динамічна в приготуванні страва в розкішній смаковій гамі , делікатна рисова локшина, хрусткі суцвіття броколі та шматочки курячого філе в ароматному соусі. На її місці може бути будь-яка яєчна, гречана або навіть цільнозернова локшина, замість броколі – посічена пекінська капуста або шпинат, а м’ясо то взагалі необмежений політ для фантазії: тоненько нарізана яловичина, курятина, свинина або навіть креветки. Єдине, що замінити не можна і що так насправді надає всій страві характеру, виразності і смаку, який мені і правда важко описати, це устричний соус. Пошукайте його в інтернет-магазинах, на полицях супермаркетів у відділах з азіатськими продуктами і я вас запевняю, не пошкодуєте ні на хвилинку.

Складові

на 2 порції:

приготування: близько 20 хв

  • 100 г рисової локшини
  • 200 г фаршу з курятини
  • 150 г суцвіть броколі
  • 2 ст. л. устричного соусу
  • 1-2 ст. л. соєвого соусу
  • 1/2 цибулини
  • 2 зубочки часнику
  • 4 см імбиру
  • 1-2 ст. л. олії
  • зелена цибуля

Готуємо:

  1. Локшину відварити до готовності у підсоленій воді ( переважно це близько 5 хв, якщо інше не вказано на упаковці).
  2. В іншій каструлі довести до кипіння підсолену воду, опустити суцвіття броколі, відварити до готовності ( 3-4 хв), але не переварити. Відцідити та обдати холодною водою (щоб зберегти колір). Залишити близько 1/3 склянки відвару.
  3.  На пательні розігріти олію, підсмажити до м’якості подрібнені цибулю, часник та імбир. Додати курячий фарш та готувати на сильному вогні 1-2 хв, постійно помішуючи, аж м’ясо змінить свій колір.
  4. Додати броколі, відварену локшину, соєвий та устричний соуси, долити трошки відвару та прогріти все разом.
  5. До порційних тарілок перекласти локшину, посипати зеленою цибулькою. За бажання скропити соєвим соусом.

 Рекомендована техніка:

Вбудована варильна поверхня Gorenje GTW6INI

Пательня Gorenje CW 28 WCP

 Дана Мацюк

 

Danusia-Maciuk

 

Природнє відчуття фуд стилю і страви, які хочеться відтворити на власній кухні, захоплюють і вже не залишають байдужим.
Зі слів Дани, кухня і приготування страв це як відчути себе художником, тільки замість мольберта і пензлів, в руках опиняються кухонні прибори. І кожний виважений рух, як медитація, як мазок фарби. Це віддання частинки себе у смачному тістечку, або запашному борщику.
Автор кулінарного блогу Source of taste.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *