Спагеті з цукіні та креветками

Spaghetti z krewetkami i cukinią_water

Легка сезонна страва, приготування котрої не займе багато часу і припаде до смаку не лише любителям морепродуктів. Не даремно італійська кухня підкорює серця аматорів та професіоналів у всьому світі, бо не вимагає зарозумілих технік, професійних навиків та неконтрольованих видатків. Основа-це доброї якості складники, доступні о даній порі року. І всупереч тим, хто називає італійську кухню важкою, з надмірною кількістю макаронів, густих соусів та бекону,  ось ці легкі спагеті в соусі з білого вина, приємною кислинкою помідорів та ніжними скибочками цукіні.  Ідеальна пропозиція для романтичної вечері або прийому гостей теплого літнього вечора.

на 2 порції:

*приготування: близько 25 хв

  • 100 г. спагетті
  • ½ цукіні
  • 4 помідорки-чері
  • 10 шт. креветок
  • 2 зубочки часнику
  • по 1 ст.л. олії та вершкового масла
  • 50 мл. білого сухого вина
  • 1 ст.л. солі
  • листочки базиліку
  • дольки лимона для подачі
  • свіжомелений чорний перець
  1. В каструлі довести до кипіння 2 л. води, додати 1 ст.л. солі та відварити макарони al dente. Відцідити, не промивати! Залишити близько 1/2 скл. відвару.
  2. Креветки розморозити, промити під гарячою водою, очистити від панциря та чорних жилок (якщо креветки попередньо не були очищені).
  3. Цукіні нарізати півкільцями, подрібнити часник, помідорки розрізати навпіл.
  4. На пательні розігріти олію, додати вершкове масло, коли перестане шипіти додати олію, подрібнений часник та цибулю, підсмажити до мягкості.
  5. Додати цукіні (або кабачки) та готувати близько 3-4 хв., аж цукіні змякне, додати креветки та швидко обсмажити на сильному вогні (близько 1 хв).
  6. Влити вино і довести до кипіння, аж випарується алкоголь.
  7. Наприкінці додати половинки помідорів, посолити за смаком та вимішати з макаронами. В разі необхідності влити  трошки відвару.
  8. Подавати з дольками лимона, посипаючи свіжомеленим чорним перцем та листочками базиліку або петрушки.

Рекомендована техніка:

Газова варильна поверхня Gorenje GW65CLI

Дана Мацюк

 

Danusia-Maciuk

 

 

 

Природнє відчуття фуд стилю і страви, які хочеться відтворити на власній кухні, захоплюють і вже не залишають байдужим.
Зі слів Дани, кухня і приготування страв це як відчути себе художником, тільки замість мольберта і пензлів, в руках опиняються кухонні прибори. І кожний виважений рух, як медитація, як мазок фарби. Це віддання частинки себе у смачному тістечку, або запашному борщику.
Автор кулінарного блогу Source of taste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *