Легка сезонна страва, приготування котрої не займе багато часу і припаде до смаку не лише любителям морепродуктів. Не даремно італійська кухня підкорює серця аматорів та професіоналів у всьому світі, бо не вимагає зарозумілих технік, професійних навиків та неконтрольованих видатків. Основа-це доброї якості складники, доступні о даній порі року. І всупереч тим, хто називає італійську кухню важкою, з надмірною кількістю макаронів, густих соусів та бекону, ось ці легкі спагеті в соусі з білого вина, приємною кислинкою помідорів та ніжними скибочками цукіні. Ідеальна пропозиція для романтичної вечері або прийому гостей теплого літнього вечора.
на 2 порції:
*приготування: близько 25 хв
- 100 г. спагетті
- ½ цукіні
- 4 помідорки-чері
- 10 шт. креветок
- 2 зубочки часнику
- по 1 ст.л. олії та вершкового масла
- 50 мл. білого сухого вина
- 1 ст.л. солі
- листочки базиліку
- дольки лимона для подачі
- свіжомелений чорний перець
- В каструлі довести до кипіння 2 л. води, додати 1 ст.л. солі та відварити макарони al dente. Відцідити, не промивати! Залишити близько 1/2 скл. відвару.
- Креветки розморозити, промити під гарячою водою, очистити від панциря та чорних жилок (якщо креветки попередньо не були очищені).
- Цукіні нарізати півкільцями, подрібнити часник, помідорки розрізати навпіл.
- На пательні розігріти олію, додати вершкове масло, коли перестане шипіти додати олію, подрібнений часник та цибулю, підсмажити до мягкості.
- Додати цукіні (або кабачки) та готувати близько 3-4 хв., аж цукіні змякне, додати креветки та швидко обсмажити на сильному вогні (близько 1 хв).
- Влити вино і довести до кипіння, аж випарується алкоголь.
- Наприкінці додати половинки помідорів, посолити за смаком та вимішати з макаронами. В разі необхідності влити трошки відвару.
- Подавати з дольками лимона, посипаючи свіжомеленим чорним перцем та листочками базиліку або петрушки.
Рекомендована техніка:
|
Дана Мацюк
|
Природнє відчуття фуд стилю і страви, які хочеться відтворити на власній кухні, захоплюють і вже не залишають байдужим. |