Рецепт хумусу зі смаженого червоного перцю з трав’яними коржиками

roasted_red_pepper_hummus

Урізноманітніть свої повсякденні перекуси цим смачним рецептом хумусу зі смаженого червоного перцю! Цей хумус стане справжньою знахідкою під час перерви між зустрічами або вечері в затишному домашньому колі, якщо ви хочете внести щось новеньке до вашої кулінарної рутини.

Інгредієнти для хумусу з червоного перцю:

  • 500 г червоного болгарського перцю
  • 1 ст. л. олії
  • 420 г відцідженого консервованого нуту
  • 50 г тахіні
  • 40 г оливкової олії
  • 2 ст. л. лимонного соку
  • 1 подрібнений зубчик часнику
  • 1 дрібка каєнського перцю
  • ½ ч. л. копченої паприки
  • ¾ ч. л. солі
  • 2–3 ст. л. крижаної води

Інструкції:

Щоб приготувати хумус зі смаженого червоного болгарського перцю, почніть із нарізання 500 г червоного болгарського перцю широкими скибочками, не забуваючи видаляти плодоніжки та жилки. Викладіть скибочки на змащене олією деко та запікайте на верхній решітці духової шафи за температури 250 °C приблизно 20–25 хвилин. Після запікання перекладіть перець у миску та накрийте кришкою, щоб він настоявся протягом 10 хвилин. Потім зніміть із перця обвуглену шкірку та подрібніть. У міксері змішайте 50 г тахіні, 2 ст. л. лимонного соку, 1 подрібнений зубчик часнику, обсмажений перець і 420 г нуту. Приправте суміш 1 дрібкою каєнського перцю, ½ ч. л. копченої паприки та ¾ ч. л. солі. Влийте 40 г оливкової олії та, перемішуючи, поступово додайте 2–3 ст. л. крижаної води, поки хумус не досягне гладкої маслянистої консистенції. Насамкінець полийте хумус оливковою олією та посипте кунжутом. Подавайте ароматний хумус із трав’яними коржиками та свіжими овочами, щоб влаштувати смачну й ситну трапезу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *