Від цих смаколиків діти точно будуть у захваті. До того ж, маленькі помічники з радістю допоможуть як у приготуванні, так і в оздобленні новорічних кейк-попсів 🙂 В результаті вийдуть смачні олені Рудольфи, вісники свята, чудес та новорічної казки.
Cкладові на 20 кейк-попсів
Бісквітний корж:
- 4 яйця
- 100 г борошна
- 120 г цукру
- 1 ч. л. екстракту ванілі
- 20 г кукурудзяного крохмалю
Шоколадний ганаш:
- 100 г чорного шоколаду ( вміст какао більше 50%)
- 100 мл. вершків, жирність 30%
- 30 г вершкового масла
- 30 г цукрової пудри
Вишнева начинка:
- 300 г замороженої вишні (попередньо розморозити)
- 50 г згущеного молока
- 20 г вершкового масла
Оздоблення:
- 300-400 г шоколаду
- печиво брецль ( pretzel)
- кольорові драже
- посипка
- Приготувати бісквіт: збити жовтки зі 100 г цукру в однорідну піну, додати ванільний екстракт. Просіяти борошно, додати крохмаль, перемішати ретельно. Білки збити до м’яких піків, додати столову ложку цукру (це і будуть останні 20 г), продовжити збивати до стійких пік. Акуратно, за допомогою лопатки вмішати жовтки, а за тим – борошно. Вилити у попередньо змащену маслом і притрушену борошном форму, випікати 20-25 хвилин при температурі 170 С. ( час залежить від висоти бісквіту). Готовий бісквіт остудити на решітці. В комбайні або вручну подрібнити бісквітний корж до стану крупної крихти.
- Для приготування ганашу підігріти у сотейнику вершки з цукровою пудрою, але не кип’ятити. В окрему ємність поламати кусочками шоколад і залити гарячими вершками. Перемішати масу лопаткою до однорідної консистенції, додати кубики вершкового масла, ще раз розмішати до об’єднання. Накрити ганаш харчовою плівкою і тримати на стільниці до застосування.
- Розморожену вишню очистити від кісточок, відкинути на сито, щоб позбавитись від зайвої рідини. Подрібнити вишню в чаші блендера, поєднати зі згущеним молоком і розтопленим вершковим маслом. Вишнева начинка готова.
- Отже, у нас є готова бісквітна крихта і два види начинки. Начинку слід додавати невеликими порціями, а не всю відразу, щоб контролювати консистенцію кейк- попсів. Вони мають бути в міру вологими, тим не менш тримати форму.
- Сформуйте кульки розміром з маленький тенісний м’ячик. Дайте їм час охолонути в холодильнику. Найкраще залишити на годину, щоб бісквітні кульки гарно схопились.
- Поки кульки в холодильнику, розтопити шоколад на водяній бані або імпульсно у мікрохвильовій печі. Дістати охолоджені заготовки для майбутніх кейк-попсів. Спочатку у шоколад занурити трубочку або шпажку на якій буде триматися кулька, а потім цією палочкою проткнути бісквітну кульку і знову прибрати в холодильник на 10-15 хв.
- Підготувати шматок пінопласту в який буде зручно встромляти кейк-попси для подальшого їх охолодження. Кожну кульку повністю занурити в розтоплений шоколад, надлишку шоколаду дати стекти. Поки шоколад не застиг, прикрасити кульку обраним декором. В нашому випадку драже, брецль і кольорова посипка.
Веселих свят!