Смаколики для малечі

cakepops1

Від цих смаколиків діти точно будуть у захваті. До того ж, маленькі помічники з радістю допоможуть як у приготуванні, так і в оздобленні новорічних кейк-попсів 🙂 В результаті вийдуть смачні олені Рудольфи, вісники свята, чудес та новорічної казки.

Cкладові на 20 кейк-попсів

Бісквітний корж:

  • 4 яйця
  • 100 г борошна
  • 120 г цукру
  • 1 ч. л. екстракту ванілі
  • 20 г кукурудзяного крохмалю

Шоколадний ганаш:

  • 100 г чорного шоколаду ( вміст какао більше 50%)
  • 100 мл. вершків, жирність 30%
  • 30 г вершкового масла
  • 30 г цукрової пудри

Вишнева начинка:

  • 300 г замороженої вишні (попередньо розморозити)
  • 50 г згущеного молока
  • 20 г вершкового масла

Оздоблення:

  • 300-400 г шоколаду
  • печиво брецль ( pretzel)
  • кольорові драже
  • посипка

cakepops

  1. Приготувати бісквіт: збити жовтки зі 100 г цукру в однорідну піну, додати ванільний екстракт. Просіяти борошно, додати крохмаль, перемішати ретельно. Білки збити до м’яких піків, додати столову ложку цукру (це і будуть останні 20 г), продовжити збивати до стійких пік. Акуратно, за допомогою лопатки вмішати жовтки, а за тим – борошно. Вилити у попередньо змащену маслом і притрушену борошном форму, випікати 20-25 хвилин при температурі 170 С. ( час залежить від висоти бісквіту). Готовий бісквіт остудити на решітці. В комбайні або вручну подрібнити бісквітний корж до стану крупної крихти.
  2. Для приготування ганашу підігріти у сотейнику вершки з цукровою пудрою, але не кип’ятити. В окрему ємність поламати кусочками шоколад і залити гарячими вершками. Перемішати масу лопаткою до однорідної консистенції, додати кубики вершкового масла, ще раз розмішати до об’єднання. Накрити ганаш харчовою плівкою і тримати на стільниці до застосування.
  3. Розморожену вишню очистити від кісточок, відкинути на сито, щоб позбавитись від зайвої рідини. Подрібнити вишню в чаші блендера, поєднати зі згущеним молоком і розтопленим вершковим маслом. Вишнева начинка готова.
  4. Отже, у нас є готова бісквітна крихта і два види начинки. Начинку слід додавати невеликими порціями, а не всю відразу, щоб контролювати консистенцію кейк- попсів. Вони мають бути в міру вологими, тим не менш тримати форму. 
  5. Сформуйте кульки розміром з маленький тенісний м’ячик.  Дайте їм час охолонути в холодильнику. Найкраще залишити на годину, щоб бісквітні кульки гарно схопились.
  6. Поки кульки в холодильнику, розтопити шоколад на водяній бані або імпульсно у мікрохвильовій печі. Дістати охолоджені заготовки для майбутніх кейк-попсів. Спочатку у шоколад занурити трубочку або шпажку на якій буде триматися кулька, а потім цією палочкою проткнути бісквітну кульку і знову прибрати в холодильник на 10-15 хв.
  7. Підготувати шматок пінопласту в який буде зручно встромляти кейк-попси для подальшого їх охолодження. Кожну кульку повністю занурити в розтоплений шоколад, надлишку шоколаду дати стекти. Поки шоколад не застиг, прикрасити кульку обраним декором. В нашому випадку драже, брецль і кольорова посипка.

cakepops_child  Веселих свят!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *