Ця страва послугує чудовим гарніром до м’ясної тарілки. Пряні стебла селери в кремово-вершковому соусі з ароматним смаком грибів – справжня фантастика осінньої дієти.
Cкладові:
- 600 г селери (стебла)
- 200 г білих грибів ( або 50 г сушених)
- 100 мл. жирних вершків
- 1 ст. л. оливкової олії
- 1 ст. л. вершкового масла
- 2 зубчика часнику
- 1/2 ч. л. сушеного розмарину
- 100 мл. курячого бульйону
- пів лимона
- сіль, чорний перець
Готуємо:
- Стебла селери вимити і нарізати шматочками по 2 см.
- Вимити гриби, очистити і нарізати скибочками. Сушені гриби попередньо замочити на 1 годину в теплій воді.
- У ступці потовкти часник з розмарином.
- У глибокому сотейнику нагріти оливкову олію і розтопити в ній вершкове масло. Покласти часник з розмарином і припустити декілька секунд до появи аромату. Додати селеру і гриби, перемішати, накрити кришкою і тушкувати 10 хвилин.
- Влити курячий бульйон і тушкувати без кришки ще 5 хвилин. Додати вершки і продовжувати готувати доки соус не загусне. Посолити та поперчити, зняти з вогню. За бажання перед подачею збризнути лимонним соком.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Зоряна Івченко
|
Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com. |
One response