Коктейль з бурбоном і медовим сиропом з шавлією

sage

У багатьох країнах шавлію використовують не лише в якості приправи до страв, а як і елемент декору до різдвяного столу. Ця рослина відрізняється бархатистою текстурою листочків та п’янким ароматом. Чому б і нам з вами не перейняти цей досвід і цього року доповнити святковий стіл таким незвичайним і простим коктейлем, в основі якого медово-шавлієвий сироп та бурбон.

Для сиропу:

  • 1 склянка води
  • 1/2 склянки меду
  • 10 крупних листочків шавлії

У сотейнику з’єднайте всі інгредієнти, доведіть до кипіння і варіть, помішуючи, 3-4 хвилини. Дайте сиропу повністю охолонути перед використанням. Зберігайте до тижня в холодильнику.

Коктейль:

  • 60 мл Кентукського бурбону
  • готовий сироп з меду і шавлії
  • цедра апельсину
  • листочок шавлії
  • кубики льоду

У келих покладіть шматочок льоду. Поверх льоду налийте сироп, а потім –  бурбон. Прикрасьте келих листочком шавлії і цедрою апельсину.

Смакуйте 🙂

Рекомендована техніка:

Генератор льоду Gorenje IMC 1200 B

Анна Мітякіна

 

Anna-Mitialina

 

З кулінарним світом Аню поєднала професійна фуд-фотографія, адже перше знайомство з розмаїттям кулінарних шедеврів відбулося саме через об’єктив. Цього для Ані виявилось замало: хотілось не тільки фотографувати, а й самій готувати. Сьогодні наша фото-фуд чарівниця проводить дитячі майстер-класи з випічки, приймає участь в кулінарних фестивалях і мріє стати шеф-кухарем. Автор кулінарної сторінки Mitiakina.com. На теренах інтернету Аню знають під псевдонімом “Фото-фуд кудесниця”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *