У багатьох країнах шавлію використовують не лише в якості приправи до страв, а як і елемент декору до різдвяного столу. Ця рослина відрізняється бархатистою текстурою листочків та п’янким ароматом. Чому б і нам з вами не перейняти цей досвід і цього року доповнити святковий стіл таким незвичайним і простим коктейлем, в основі якого медово-шавлієвий сироп та бурбон.
Для сиропу:
- 1 склянка води
- 1/2 склянки меду
- 10 крупних листочків шавлії
У сотейнику з’єднайте всі інгредієнти, доведіть до кипіння і варіть, помішуючи, 3-4 хвилини. Дайте сиропу повністю охолонути перед використанням. Зберігайте до тижня в холодильнику.
Коктейль:
- 60 мл Кентукського бурбону
- готовий сироп з меду і шавлії
- цедра апельсину
- листочок шавлії
- кубики льоду
У келих покладіть шматочок льоду. Поверх льоду налийте сироп, а потім – бурбон. Прикрасьте келих листочком шавлії і цедрою апельсину.
Смакуйте 🙂
Рекомендована техніка:
Анна Мітякіна
|
З кулінарним світом Аню поєднала професійна фуд-фотографія, адже перше знайомство з розмаїттям кулінарних шедеврів відбулося саме через об’єктив. Цього для Ані виявилось замало: хотілось не тільки фотографувати, а й самій готувати. Сьогодні наша фото-фуд чарівниця проводить дитячі майстер-класи з випічки, приймає участь в кулінарних фестивалях і мріє стати шеф-кухарем. Автор кулінарної сторінки Mitiakina.com. На теренах інтернету Аню знають під псевдонімом “Фото-фуд кудесниця”. |