На мій погляд, гарбуз чудово смакує як в супах, так і солодких стравах. Тісто для оладок дріжджове, але з додаванням розпушувача. Такі оладки виходять ніжними, при цьому добре тримають форму. Гарбуз, натертий на шатківницю, додається у саме тісто, а нарізаний на тонкі скибочки запікається разом з оладками. Подати до столу гарбузові оладки найкраще зі смородиновим варенням, медом, йогуртом, адже самі по собі вони не солодкі.
Складники
- 220 гр. житнього борошна
- 300 мл. молока
- 100 мл. вершків 20%
- 5 ст.л. рідкого меду
- 2 шт. яєць
- 350 гр. гарбуза
- 200 гр. чорної смородини
- 4 ст.л. цукру
- 1 ч.л. кукурудзяного крохмалю
- 4 ст.л. рослинної олії для обжарювання
- 1 ч.л. сухих дріжджів
- 1 ч.л. розпушувача для тіста
Готуємо
1.В даному рецепті можна використовувати як молоко, так і поєднання молока з вершками. Вершки з молоком злегка підігрійте (можна скористатись мікрохвильовою піччю) і розведіть у теплій рідині сухі дріжджі. Залиште суміш на 5 хвилин до повного розчинення дріжджів.
2.Очистіть гарбуз. Невеличкий шматочок, грам на 50, наріжте тоненькою соломкою. Залишок гарбузу натріть на дрібну тертушку і помістіть у чашу комбайна ( або зручну ємкість). Сюди ж додайте яйця, рідкий мед, 4 ст.л. рослинної олії, дрібку солі. Влийте молочну суміш і на помірній швидкості починайте збивати міксером. Просійте муку разом з розпушувачем і порціями додайте в тісто. Готове тісто має нагадувати консистенцію густої сметани. Накрийте ємкість з тістом кухонним рушником і залиште у теплому місці на 45-60 хв.
3.Розігрійте пательню, щедро змастивши поверхню рослинною олією. На сформовані оладки викладайте пару соломок гарбуза і обсмажуйте їх на середньому вогні по 2 хв. з кожного боку.
4.Для приготування соусу покладіть чорну смородину у ємкість, присипте ягоди цукром. Соус можна приварити на плиті або приготувати у мікрохвильовій печі (приблизно 2 хв. за потужності 800 Вт.) Розмішати соус, додати 1 ст.л. крохмалю і ще на 30 секунд відправити у мікрохвильову піч. Подавати соус до гарячих оладок.
Рекомендована техніка:
|
|
Зоряна Івченко
![]() |
Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com. |