Тісто для цих вафель аналогічне тісту, яке готується для класичного кексу. Здобне, солодке і важке. Але випічка у вафельниці дає зовсім інший результат – не м’який кекс, а хрустку й розсипчасту вафлю. У поєднанні з карамельними фруктами і морозивом вафлі набувають досконалого смаку.
Складові:
- 250 г борошна
- 4 шт. яєць
- 250 г вершкового масла
- 200 г цукру
- 2 шт. зелених яблук
- 3 ст.л. меду
- 2 ст.л. карамельного сиропу
- ½ ч.л. ванільного екстракту
- 1 ч.л. розпушувача
- морозиво для подачі
Спосіб приготування:
1.Розтерти 200 г вершкового масла до кімнатної температури. Положити масло в миску, всипати цукор, ваніль, вбити яйця і просіяти борошно з розпушувачем. Міксером збити тісто до однорідної, пишної маси. Випекти 16 вафель.
2.Яблука розрізати на товсті часточки, видалити серцевину з насінням. Розтопити в сковороді 50 г вершкового масла, покласти часточки яблук і підрум’янити на невеликому вогні з обох сторін. Додати мед, готувати ще 5 хвилин, один раз перевернувши. Влити карамельний сироп.
3.Вафлі розламати на шматки, і подати з яблуками в карамелі і кулькою морозива.
Рекомендована техніка:
Зоряна Івченко
Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com. |