Марокканський морквяний салат на грилі

Марокканский салат на гриле

Від розмаїття молоденьких овочів на прилавках радієш як дитя. Яскрава морква, солодкий бурячок, молода цибулька, стебла ревеню, пахуча зелень – все хочеться купити одразу і приготувати щось особливе, легке і вітамінне.

Якщо плануєте дозвілля на природі, цей легкий у приготуванні салат стане прекрасним доповненням до страв з мангалу або барбекю.

Складові:

  • 2 пучки молодої моркви
  • оливкова олія
  • 3 ст. л. підсмаженого насіння соняшнику
  • 2 ст. л. петрушки

Соус:

  • 4 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. білого винного оцту
  • 1 зубчик часнику (дрібно нарізаний)
  • 1 ч. л. гранатового сиропу
  • 1 ч. л. меду
  • сіль і перець за смаком

 Готуємо:

  1. У підсоленій воді проваріть моркву близько 10-ти хвилин. Злийте воду, моркву просушіть на паперовому рушнику. Збризніть моркву оливковою олією, викладіть на гриль і готуйте 5-10 хвилин, регулярно перевертаючи.
  2. За той час поки готується морква, приготуйте соус: змішайте всі вказані інгредієнти до однорідної консистенції.
  3. Готову моркву зверху прикрасьте рубленою петрушкою, насінням та полийте соусом. Подавайте страву гарячою.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Індукційна варильна поверхня Gorenje IT614SC

Гриль Gorenje KR1800EPRO

Анна Мітякіна

 

Anna_Mitiakina

З кулінарним світом Аню поєднала професійна фуд-фотографія, адже перше знайомство з розмаїттям кулінарних шедеврів відбулося саме через об’єктив. Цього для Ані виявилось замало: хотілось не тільки фотографувати, а й самій готувати. Сьогодні наша фото-фуд чарівниця проводить дитячі майстер-класи з випічки, приймає участь в кулінарних фестивалях і мріє стати шеф-кухарем. Автор кулінарної сторінки Mitiakina.com. На теренах інтернету Аню знають під псевдонімом “Фото-фуд кудесниця”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *