Від розмаїття молоденьких овочів на прилавках радієш як дитя. Яскрава морква, солодкий бурячок, молода цибулька, стебла ревеню, пахуча зелень – все хочеться купити одразу і приготувати щось особливе, легке і вітамінне.
Якщо плануєте дозвілля на природі, цей легкий у приготуванні салат стане прекрасним доповненням до страв з мангалу або барбекю.
Складові:
- 2 пучки молодої моркви
- оливкова олія
- 3 ст. л. підсмаженого насіння соняшнику
- 2 ст. л. петрушки
Соус:
- 4 ст. л. оливкової олії
- 1 ст. л. білого винного оцту
- 1 зубчик часнику (дрібно нарізаний)
- 1 ч. л. гранатового сиропу
- 1 ч. л. меду
- сіль і перець за смаком
Готуємо:
- У підсоленій воді проваріть моркву близько 10-ти хвилин. Злийте воду, моркву просушіть на паперовому рушнику. Збризніть моркву оливковою олією, викладіть на гриль і готуйте 5-10 хвилин, регулярно перевертаючи.
- За той час поки готується морква, приготуйте соус: змішайте всі вказані інгредієнти до однорідної консистенції.
- Готову моркву зверху прикрасьте рубленою петрушкою, насінням та полийте соусом. Подавайте страву гарячою.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Анна Мітякіна
|
З кулінарним світом Аню поєднала професійна фуд-фотографія, адже перше знайомство з розмаїттям кулінарних шедеврів відбулося саме через об’єктив. Цього для Ані виявилось замало: хотілось не тільки фотографувати, а й самій готувати. Сьогодні наша фото-фуд чарівниця проводить дитячі майстер-класи з випічки, приймає участь в кулінарних фестивалях і мріє стати шеф-кухарем. Автор кулінарної сторінки Mitiakina.com. На теренах інтернету Аню знають під псевдонімом “Фото-фуд кудесниця”. |