Полюєте на швидкі, смачні і корисні рецепти? Сьогодні у нас саме такий, тому що готуємо за допомоги чудового помічника – електричного гриля. За подвійну порцію теплого салату з овочів-гриль прийдеться поборотись зі своїми рідними, адже це дуже смачно!
На 4 порції:
- 2 баклажани
- 1 кабачок
- 1 солодкий перець
- 1 цибулина
- 3-4 помідори
- пучок кінзи
- 2 зубчики часнику
- 4-5 ст. л. оливкової олії
- 2-3 ст. л. соєвого соусу
- 1 ст. л. бальзамічного оцту
- перець і орегано за смаком
- багет
Готуємо:
Баклажан, кабачок, цибулю і перець розрізати уздовж навпіл, викласти на розігріту решітку гриль і закрити його.
Готувати 15-17 хвилин, періодично перевіряючи. Під злив решітки поставити спеціальний контейнер, щоб в нього зливалися сік з овочів. Помідори нарізати кубиком. Зелень дрібно порубати.
Приготувати заправку: змішати олію, подрібнений часник, соєвий соус і бальзамічний оцет з травами. Цибулю, перець і кабачок нарізати кубиком. М’якоть баклажана вийняти ложкою і теж нарізати.
У зручній мисці змішати всі інгредієнти і заправити заправкою. Ще раз розмішати.
Хліб нарізати великими шматками і підсушити на грилі, добре вимочивши його в соку і карамелі, яка залишилася на решітці.
На тарілку покласти шматок хліба, а зверху щедро викласти салат. Подавати негайно до столу.
Смачного!
Експертна оцінка від досвідченого кулінара, фуд-блогера, Едуарда Насирова.
|
Чудовий помічник на кухні, електричний гриль Gorenje KR 1800 E PRO – зручний, функціональний, потужний і стильний помічник. На моїй кухні стоїть на самому видному місці, ну а навіщо його далеко прибирати, якщо користуюсь ним я мало не щодня. З головних, на мій погляд, переваг – це можливість використання грилю як у відкритому положенні на 180º, так і закритому, легкий догляд за знімними грильовими пластинами, спеціальна конструкція жолобу, завдяки якій всі соки та жир стікають в контейнер. Якщо ви обираєте гриль для себе, то я з впевненістю рекомендую придивитись до цієї моделі. |
Рекомендована техніка: