Лимонний чізкейк

Чизкейк с лимоном

Чізкейк – це, напевно, один з найпопулярніших десертів у всьому світі. Про те, де його батьківщина досі ведуться суперечки. Багато хто вважає його батьківщиною Європу, де чізкейк готували з сиру і називали «сирник», а коли він потрапив в Америку, то став більш вершковим і для його основи стали використовувати сир Філадельфія. Сьогодні я пропоную вам свій варіант цього найніжнішого десерту, родзинкою якого є неймовірний корж. І не дивлячись на сирну основу начинки, цей десерт не поступається іншим, найголовніше – добре перетерти сир, а все інше дуже просто.

Складові:

Корж, форма ∅ 24 см.

  • 120 г печива «Марія»
  • 50 г кукурудзяних пластівців «Золоте Зерно»
  • 50 г волоських горіхів
  • 50 г вершкового масла
  • 1-2 ст. л. молока

Начинка:

  • 400 г сиру (5-9%)
  • 3 великих яйця
  • 120 мл. жирних вершків (30-33%) 
  • 175 г цукру
  • сік і цедра 1 лимона

Готуємо:

  1. Спершу приготувати корж. Всі складові помістити в чашу блендера і подрібнити до дрібної крихти. Молоко додавати по 1 ложці, щоб консистенція не була занадто вологою. На дно форми для випічки покладіть лист пергаменту, так простіше буде діставати готовий десерт. Пісочну масу викладіть у форму і придавлюючи пальцями рівномірно розподіліть. Випікайте корж 5-7 хвилин в попередньо розігрітій до 180°С духовій шафі. Готовому коржу дайте повністю охолонути.  
  2. Тим часом готуємо начинку. Сир перетерти за допомогою погружного блендера, щоб не було грудочок, відставити в сторону. В окремій ємності збийте міксером вершки, яйця і цукор. З’єднайте обидві суміші, додайте сік і цедру лимона, добре перемішайте. Викладіть начинку в форму і випікайте 35-40 хвилин в розігрітій до 190°С духовці. Готовий торт залиште в формі до повного охолодження.

Чизкейк с лимоном1

Смачного!

Рекомендована техніка:

Вбудована незалежна духовка Gorenje BO637E30XG

Кухонний комбайн Gorenje SBR800HC

Міксер Gorenje ME510W

Анна Мітякіна

 

Anna_Mitiakina

 

 

З кулінарним світом Аню поєднала професійна фуд-фотографія, адже перше знайомство з розмаїттям кулінарних шедеврів відбулося саме через об’єктив. Цього для Ані виявилось замало: хотілось не тільки фотографувати, а й самій готувати. Сьогодні наша фото-фуд чарівниця проводить дитячі майстер-класи з випічки, приймає участь в кулінарних фестивалях і мріє стати шеф-кухарем. Автор кулінарної сторінки Mitiakina.com. На теренах інтернету Аню знають під псевдонімом “Фото-фуд кудесниця”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *