Чізкейк – це, напевно, один з найпопулярніших десертів у всьому світі. Про те, де його батьківщина досі ведуться суперечки. Багато хто вважає його батьківщиною Європу, де чізкейк готували з сиру і називали «сирник», а коли він потрапив в Америку, то став більш вершковим і для його основи стали використовувати сир Філадельфія. Сьогодні я пропоную вам свій варіант цього найніжнішого десерту, родзинкою якого є неймовірний корж. І не дивлячись на сирну основу начинки, цей десерт не поступається іншим, найголовніше – добре перетерти сир, а все інше дуже просто.
Складові:
Корж, форма ∅ 24 см.
- 120 г печива «Марія»
- 50 г кукурудзяних пластівців «Золоте Зерно»
- 50 г волоських горіхів
- 50 г вершкового масла
- 1-2 ст. л. молока
Начинка:
- 400 г сиру (5-9%)
- 3 великих яйця
- 120 мл. жирних вершків (30-33%)
- 175 г цукру
- сік і цедра 1 лимона
Готуємо:
- Спершу приготувати корж. Всі складові помістити в чашу блендера і подрібнити до дрібної крихти. Молоко додавати по 1 ложці, щоб консистенція не була занадто вологою. На дно форми для випічки покладіть лист пергаменту, так простіше буде діставати готовий десерт. Пісочну масу викладіть у форму і придавлюючи пальцями рівномірно розподіліть. Випікайте корж 5-7 хвилин в попередньо розігрітій до 180°С духовій шафі. Готовому коржу дайте повністю охолонути.
- Тим часом готуємо начинку. Сир перетерти за допомогою погружного блендера, щоб не було грудочок, відставити в сторону. В окремій ємності збийте міксером вершки, яйця і цукор. З’єднайте обидві суміші, додайте сік і цедру лимона, добре перемішайте. Викладіть начинку в форму і випікайте 35-40 хвилин в розігрітій до 190°С духовці. Готовий торт залиште в формі до повного охолодження.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Анна Мітякіна
|
З кулінарним світом Аню поєднала професійна фуд-фотографія, адже перше знайомство з розмаїттям кулінарних шедеврів відбулося саме через об’єктив. Цього для Ані виявилось замало: хотілось не тільки фотографувати, а й самій готувати. Сьогодні наша фото-фуд чарівниця проводить дитячі майстер-класи з випічки, приймає участь в кулінарних фестивалях і мріє стати шеф-кухарем. Автор кулінарної сторінки Mitiakina.com. На теренах інтернету Аню знають під псевдонімом “Фото-фуд кудесниця”. |