Пропоную вам на Різдво поласувати запеченою качкою під хрусткою медовою скоринкою, з солодким камфорним ароматом майорану та лісових грибів. Щиро надіюся що Вам засмакує моя версія.
Качка вагою 2-2,5 кг:
Приготування близько 1 год + час термічної обробки
- 1 склянка гречаної каші
- 30 г сушених грибів
- 1 цибулина
- 2 ст. л. олії
- 50 г вершкового масла
- 1 зубочок часнику
- 1 ст. л. сушеного майорану
- 2-3 гілочки тім’яну ( за бажання)
- 1 ст. л. гречаного меду
- сіль та перець за смаком
Готуємо:
- Качку ззовні та зсередини старанно натерти сіллю, перцем, майораном та часником, можна залишити на ніч в холодильнику промаринуватися, але не обов’язково.
- Гриби залити 500 мл холодної кип’яченої води та залишити мінімум на 30 хвилин (можна замочити гриби звечора та залишити на ніч). Довести до кипіння, відварити протягом 10 хвилин, відцідити, залишаючи відвар.
- Гречку залити відваром з грибів, довести до кипіння та відварити до напівготовності.
- Цибулю нарізати кубиками, підсмажити на суміші олії та вершкового масла до м’якості, вимішати з гречкою та грибами.
- Начинити качку гречаною кашею з грибами. Отвір зашити кулінарним шпагатом або скріпити металевими шпажками.
- Перекласти в гусятницю або вогнетривку форму. Запікати близько 2х годин в розігрітій до 160ºС духовій шафі.
- За 15-20 хв до кінця приготування, зняти кришку з гусятниці, збільшити температуру до 220ºС і запекти качку до золотистої скоринки.
- Готову качку перекласти на сервіровочне блюдо, гарячу обережно змастити гречаним медом, нарізати на порції через 15-20 хв.
Веселого Різдва!
Рекомендована техніка:
Дана Мацюк
|
Природнє відчуття фуд стилю і страви, які хочеться відтворити на власній кухні, захоплюють і вже не залишають байдужим. |