Імбирний чай – найкращий напій від нудьги та чудовий засіб для профілактики застуди. Існує багато рецептів приготування цього чаю, я ж надаю перевагу саме цьому, в якому імбир і апельсин піддаються мінімальній термічній обробці. Імбирний чай з апельсином, на відміну від лимону, має м’якший смак, але ж вибір завжди за вами 🙂
Чашка хорошого чаю зігріє у непогоду, поліпшить самопочуття та підбадьорить.
Нам знадобиться:
- термос
- 2-3 см кореня імбиру
- ½ апельсина
- 3-5 листочків м’яти
- 1-2 зірочки бадьяну
- 500 мл води
- 2-3 ч. л. меду
Приготування:
Корінь імбиру промити ( можна не очищати від шкірки), нарізати на середні шматочки. Половинку апельсина нарізати дольками. Закип’ятити воду, дати їй час злегка охолонути. Скласти апельсин, імбир, бадьян і м’яту в термос. Залити окропом. Настоювати напій не менше години. Готовий напій підсолодити медом на власний смак.
Піклуйтесь про себе і будьте здорові!
Рекомендована техніка:
Elza Brook
|
Фуд. фтограф та фуд. стиліст. Любить здорову, корисну, смачну і красиву їжу. Надає перевагу тим рецептам, які не вимагають багато часу для приготування. Вигадує нові страви або спрощує рецептуру більш складніших. |