Солодке печиво з карі та імбиром

curry_ginger_sugar_cookies_in_hands

На перший погляд, наявність суміші прянощів карі в солодкому печиві може здатися недоречною, але, повірте, це печиво не зрівняється за смаком ні з яким іншим. Воно відрізняється тонкою, дуже делікатною пряною ноткою, яку, до речі, чудово підкреслюють імбирні цукати.

Складові:

Вихід – 16 штук

  • 70 г вершкового масла, порізати кубиками
  • 1 велике яйце, злегка збити, розділити навпіл
  • насіння ½ стручка ванілі
  • 3 г свіжого імбиру, натерти на дрібній тертці
  • 105 г борошна
  • 45 г цукрової пудри
  • ½ ч. л. суміші прянощів карі
  • ¼ ч. л. солі
  • 100 г коричневого цукру
  • 8 імбирних цукатів, розрізати навпіл
  • хороша пучка крупної солі
  1. У глибокій мисці збити вершкове масло з половиною яйця, насінням ванілі і імбиром до утворення густої однорідної маси.
  2. В окремій посудині змішати борошно, цукрову пудру, карі і сіль.
  3. Вручну, за допомоги лопатки, порціями підмішати борошняну суміш до яєчної, кожен раз розмішуючи тісто тільки до об’єднання.
  4. Сформувати з тіста довгий циліндр товщиною 4 см, щільно загорнути в пергамент або харчову плівку, відправити в холодильник на 1,5-2 години або до застигання. Щоб прискорити процес охолодження, можна заготовку одразу помістити в морозильну камеру.
  5. Розігріти духову шафу до 180⁰С (класичний нагрів) або 160⁰С з вентиляційним нагріванням. Застелити деко пергаментом або перфорованим килимком для випічки. Коричневий цукор висипати на велику таріль.
  6. curry_ginger_sugar_cookies_collage
  7. Покатати охолоджене тісто по робочій поверхні рухами вперед й назад, згладжуючи можливі нерівності. Зняти з тіста харчову плівку.
  8. Змастити тісто залишком збитого яйця, обваляти в цукрі. Нарізати на «шайбочки» товщиною 0,8-1 см. Перекласти заготовки на деко, розташовуючи печиво на відстані 1,5-2 см один від одного. Змастити поверхню печива збитим яйцем, в центр кожного злегка втиснути шматочок імбирного цуката. Рівномірно посипати печиво сіллю.
  9. Випікати в розігрітій духовій шафі протягом 15-18 хвилин або до підрум’янювання поверхні печива.
  10. Зберігати в щільно закритому контейнері при кімнатній температурі до 3-5 днів.

Запрошуйте друзів на чаювання та пригощайте солодким печивом з карі та імбиром.

curry_ginger_sugar_cookies 

Рекомендована техніка:

Духова шафа Gorenje BO75SY2W-1

Міксер Gorenje ME510W

Катерина Перера

 

 

 

Нове захоплення прийшло до мене під час декретної відпустки. Як і більшість молодих мам, я хотіла знайти щось, що дало б змогу відволіктись від повсякденної рутини і з користю провести вільний час. Я завжди була ласункою, тому нове хобі з’явилось дуже швидко: я почала пекти солодощі. Поштовхом до розвитку став святковий торт на перший День народження моєї донечки, який я ретельно спланувала і ризикнула проекспериментувати. Гості були в захваті і, що тут приховувати, мені було неймовірно приємно!  Кулінарні спроби продовжилися, у мене з’явився свій сайт ru.chocolatechalk.com, де я з задоволенням ділюся вдалими рецептами і намагаюся докладно розповісти про процес приготування, адже чітко прописаний рецепт – запорука успішного результату.

 

One response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *