Ароматний і смачний десерт, простий і водночас вишуканий, який спрацює стовідсотково. Медові яблука з неймовірною пряною начинкою, запечені в червоному вині – це незабутня насолода. Рецепт обов’язковий до повторення ще не раз 🙂
На 4-6 яблук
- 180-200 г волоських горіхів (або мигдалю)
- 100 г світлих родзинок
- 3-4 ст. л. меду / фінікового сиропу
- 1 ч. л. кориці
- 2 палички кориці
- 1/2 ч. л. імбиру
- 1/3 ч. л. мускатного горіха
- 1 зірочка бадьяна
- 300 мл червоного сухого вина
- 4 ст. л. цукру
- 2 ст. л. вершкового масла + 4 ст. л.
- Волоські горіхи або мигдаль подрібнити блендером. У сотейнику розтопити 4 ст. л. вершкового масла, додати мед, горіхи, мелену корицю, імбир і мускатний горіх. Перемішати. З яблук зрізати верхівки, акуратно вирізати серцевину. Зробити невеликі надрізи на шкірці, щоб та не лопнула під час запікання. Начинити яблука готовою пряною начинкою.
- У сотейник налити вино, всипати цукор, додати залишок вершкового масла, палички кориці, бадьян. Прогріти суміш до розчинення цукру.
- Яблука викласти у жароміцну форму для запікання. Влити пряне вино і відправити в попередньо розігріту до 170С духову шафу на 40-50 хвилин. Кожні 10-15 хвилин поливати яблука винним сиропом.
- До столу подавати печені яблука з кулькою морозива або з крем-сиром, поливши залишком винного соусу.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Едуард Насиров
|
На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів. Автор кулінарного блогу Happy food |