Гострий домашній соус Шрірача

hot_sauсe_sriracha

Не секрет, що вдало підібраний соус здатен довершити ту чи іншу страву, підсилити її смак та додати пікантності. Сьогодні у нас знайомство з одним із таких представників – гострим і пекучим соусом Шрірача, рідною домівкою якого вважається Тайланд. Для любителів гострих смакових відчуттів, цей соус доповнить різні снеки, як от кукурудзяні чіпси начос. Для решти, соус теж стане справжньою знахідкою, адже його вдало використовують в якості маринаду до м’яса, птиці та риби, додають у фарш, запікають разом з ним овочі. Єдина рекомендація – при приготуванні соусу озбройтесь рукавичками, щоб нарізка гострого перцю не завдавала неприємних відчуттів.

Складові:

  • 1 ½ склянки нарізаного червоного перцю чилі
  • 2 маленькі цибулини
  • 1 ст. л. рослинної олії
  • 4 зубчики часнику
  • 425 мл томатного соусу
  • 1 ч. л. рибного соусу
  • 3 ст. л. рисового оцту
  • 3 ст. л. цукру
  • вода

Готуємо:

  1. У розігрітій пательні на оливковій олії злегка пасеруйте нарізану цибулю і часник. Сюди ж додайте нарізаний перець чилі, обсмажте до м’якості. Додайте до перцю томатний соус і доведіть до кипіння. Влийте оцет і трохи води, вмішайте цукор, але щоб консистенція соусу була не надто густою.
  2. Коли соус закипить, зменшіть вогонь до середнього і варіть  соус ще близько 10 хвилин. По готовності дайте соусу час трішки охолонути.
  3. Перелийте соус у зручну ємність і збийте блендером до однорідної гладкої консистенції. 
  4. Виправіть соус на смак. Якщо чогось не вистачає, додайте цукру, оцту або рибного соусу. Якщо консистенція занадто густа – додайте пару ложок води і ще раз збийте блендером.
  5. Соус зберігають в холодильнику в стерилізованих слоїках до 1го місяця.

hot_sauce

Рекомендована техніка:

Блендер Gorenje HBX603HC

Анна Мітякіна

 

Anna_Mitiakina

 

 

 

З кулінарним світом Аню поєднала професійна фуд-фотографія, адже перше знайомство з розмаїттям кулінарних шедеврів відбулося саме через об’єктив. Цього для Ані виявилось замало: хотілось не тільки фотографувати, а й самій готувати. Сьогодні наша фото-фуд чарівниця проводить дитячі майстер-класи з випічки, приймає участь в кулінарних фестивалях і мріє стати шеф-кухарем. Автор кулінарної сторінки Mitiakina.com. На теренах інтернету Аню знають під псевдонімом “Фото-фуд кудесниця”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *