Обираємо найкращу заправку до салатів

36184940

У літні спекотні дні ми радше віддамо перевагу стравам з овочів та фруктів. Тим більше, що і того й іншого влітку вдосталь. Урізноманітнити смак традиційних літніх овочевих салатів ви зможете за допомогою оригінальних рецептів домашніх заправок. Оберіть ідеальну приправу за вашим уподобанням та вирушайте у вирій нових смакових відчуттів.

Італійська заправка

italian_herb_salad_dressing-1700-1700x1138-1000x669

  • 1/4 ст. оливкової олії
  • 1 ст.л. винного оцту
  • 1 ч.л. меду
  • 1 ч.л. лимонного соку
  • 1 ст.л. натертого пармезану
  • 1 ч.л. суміші прованських трав
  • сіль, перець на смак

Змішати всі інгредієнти у зручній ємкості з кришкою та емульсувати. Окрім салатів, італійську заправку можна використовувати також як маринад до м’яса.

Лимонно-імбирна заправка

saladdressing

  • 1/4 ст. оливкової олії
  • 1 ст.л. меду
  • 1 ч.л. сухого імбиру (меленого)
  • 1 ч.л. лимонної цедри
  • 1 ч.л. гірчиці
  • листочки розмарину (за бажанням)
  • сіль, перець на смак

Змішати всі інгредієнти у зручній ємкості з кришкою та емульсувати. Додавати до овочевих салатів, стейків на грилі.

Огірково-сметанна заправка

Вершковий, легкий та освіжаючий соус для теплих літніх місяців. В основі рецепту огірок, сметана  і трохи майонезу. Приправлена лимонним соком, кропом і зеленою цибулею ця заправка  ідеально підійде практично до будь-якого типу салату.

49ab3caf11a6fc582499630acbf64536

  • 3-4 середніх огірки, очищених від шкірки та подрібнених
  • 3/4 ст. сметани
  • 1 ст.л. майонезу
  • 1 ст.л. соку лимона
  • 1 ч.л. сухого кропу
  • 2 пера зеленої цибулі ( білі та світло-зелені частини)
  • сіль, перець на смак

Помістіть всі інгредієнти в блендер або невеликий кухонний комбайн і змішайте до отримання однорідної маси. Якщо соус вийшов для вас загустим, додайте трішки молока.

Японська заправка з часником і васабі
japonski_solatni_preliv_watsabi_cesen_0037_water

 

  • 1 зубчик часнику
  • 3 ст.л. японського соєвого соусу
  • 1 ст.л. кунжутної олії
  • 1 ст.л. пасти васабі
  • 3 ст.л. рисового оцту
Дрібно наріжте часник. У чаші змішайте його з соєвим соусом і кунжутною олією. Додайте пасту васабі та рисовий оцет і ретельно перемішайте. Подавайте до салату з грильованими овочами.

 

Рекомендуємо техніку з якою легко готувати

Стаціонарний блендер Gorenje B 600 W

Блендер Gorenje BSM 600 W

 

 

 

 

 

 

 

 

2 responses

  1. Огірково-сметанкова – суперзаправка! Моя найулюбленіша. Ще до неї два зубчики розчавленого часнику! М-м-м!

Leave a Reply to Леся Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *