У літні спекотні дні ми радше віддамо перевагу стравам з овочів та фруктів. Тим більше, що і того й іншого влітку вдосталь. Урізноманітнити смак традиційних літніх овочевих салатів ви зможете за допомогою оригінальних рецептів домашніх заправок. Оберіть ідеальну приправу за вашим уподобанням та вирушайте у вирій нових смакових відчуттів.
Італійська заправка
- 1/4 ст. оливкової олії
- 1 ст.л. винного оцту
- 1 ч.л. меду
- 1 ч.л. лимонного соку
- 1 ст.л. натертого пармезану
- 1 ч.л. суміші прованських трав
- сіль, перець на смак
Змішати всі інгредієнти у зручній ємкості з кришкою та емульсувати. Окрім салатів, італійську заправку можна використовувати також як маринад до м’яса.
Лимонно-імбирна заправка
- 1/4 ст. оливкової олії
- 1 ст.л. меду
- 1 ч.л. сухого імбиру (меленого)
- 1 ч.л. лимонної цедри
- 1 ч.л. гірчиці
- листочки розмарину (за бажанням)
- сіль, перець на смак
Змішати всі інгредієнти у зручній ємкості з кришкою та емульсувати. Додавати до овочевих салатів, стейків на грилі.
Огірково-сметанна заправка
Вершковий, легкий та освіжаючий соус для теплих літніх місяців. В основі рецепту огірок, сметана і трохи майонезу. Приправлена лимонним соком, кропом і зеленою цибулею ця заправка ідеально підійде практично до будь-якого типу салату.
- 3-4 середніх огірки, очищених від шкірки та подрібнених
- 3/4 ст. сметани
- 1 ст.л. майонезу
- 1 ст.л. соку лимона
- 1 ч.л. сухого кропу
- 2 пера зеленої цибулі ( білі та світло-зелені частини)
- сіль, перець на смак
Помістіть всі інгредієнти в блендер або невеликий кухонний комбайн і змішайте до отримання однорідної маси. Якщо соус вийшов для вас загустим, додайте трішки молока.

- 1 зубчик часнику
- 3 ст.л. японського соєвого соусу
- 1 ст.л. кунжутної олії
- 1 ст.л. пасти васабі
- 3 ст.л. рисового оцту
Рекомендуємо техніку з якою легко готувати
|
Огірково-сметанкова – суперзаправка! Моя найулюбленіша. Ще до неї два зубчики розчавленого часнику! М-м-м!
Це точно! Вдячні за коментар!