Смажений фенхель

fennel_1

Фенхель їстівний від верхівки до корінців: будь-яка його частина надасть страві особливої пікантності. Свіжу та сушену зелень з успіхом використовують в якості приправи. Свіжі листочки додають виразності овочевим салатам та основним стравам, чудово доповнюють смакову гаму соусів і маринадів. Черешки фенхеля, так звані качанчики, в ресторанах деяких країн подають у сирому вигляді як десерт. Також вони дуже смачні, якщо тушкувати їх в олії.

Обсмажений фенхель, як варіант легкого гарніру добре акомпануватиме до запеченої риби, а також м’ясних страв.

Нам знадобиться:

  • 1 великий качан фенхелю
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • груба морська сіль, свіжозмелений перець
  1. Помити і зачистити верхні тверді прожилки перших листків фенхелю, зрізавши їх ножем. Зелену і тверду маківку відрізати, зелень подрібнити для прикраси.
  2. Фенхель розрізати навпіл, а тоді нарізати скибочками приблизно 0.5 см завтовшки.
  3. Нагріти олію у великій сковорідці і обсмажити скибки фенхелю з обох сторін до м’якості і злегка золотистого кольору. Посипати сіллю і перцем. Якщо фенхель ще буде твердуватим, викласти його у вогнетривку посудину і поставити у духовку на 5-7 хв. для повного його приготування. Прикрасити зеленню і подавати до столу в якості гарніру до основної страви.

fennel

Смачного!

Рекомендована техніка:

Електрична плита Gorenje EC55CLI1

Європейська кухня з Іриною Чорній

 

European_kichen

 

 

Для шеф-кухаря Ірини Чорній кухня різних країн світу –  це свого роду путівник, через який можна пізнати інші культури, традиції та “посмакувати” ними. ЇЇ кулінарний блог “Європейська Кухня” – це запрошення до спільної подорожі Європою. У ньому Ви знайдете не лише рецепти, але й кулінарні історії, легенди та секрети кухні різних країн Європи. Це також запрошення відкривати для себе нові смаки, готувати, творити, фантазувати і відчувати радість від того, що приготована Вами страва просто неперевершена!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *