Легкий тарт із цукіні та сиром

IMG_9972-000

Люблю рецепти, в яких при мінімальних зусиллях отримуєш цікавий результат. Так вийшло і цього разу. Я вирішила приготувати тарт із цукіні та сиром. В оригінальних рецептах з яких я черпала своє натхнення, використовується рикотта та фета – гідні інгредієнти. Та вони не завжди є під рукою. А от сир – універсальний продукт, йому можна придавати будь яку текстуру та смак.

IMG_9972

Складові:

  • 500 гр листового тіста
  • 2-3 жовтих цукіні
  • 300 гр сиру 5-9%
  • Чебрець
  • Сіль та перець за смаком
  • Оливкова олія

IMG_0004

Приготування:

Розкатайте тісто розміром 30*40 см, перенесіть його на пергамент. Ножем виріжте рамку 1,5-2 см, не прорізаючи тісто повністю. Проколіть тісто всередині виделкою та покладіть його у холодильник на 20 хвилин.

Тим часом, наріжте тоненько цукіні (за допомогою мандоліни чи овочерізки). Сир поділіть на дві частини по 200 та 100 гр.

200 гр сиру подрібніть блендером до однорідної консистенції та додайте сіль та перець. До 100 гр сиру, додайте свіжий чебрець.

Дістаньте тісто, намастіть зверху пастою із сиру, викладіть шматочки цукіні та розкладіть сир із цеберецем. Випікайте 45-50 хвилин при  190°С

IMG_9985

Рекомендована техніка:

bo637orab
Вбудована незалежна духовка BO637ORA-B – Gorenje

hb_804_e_2
Блендер HB804E – Gorenje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *