Люблю рецепти, в яких при мінімальних зусиллях отримуєш цікавий результат. Так вийшло і цього разу. Я вирішила приготувати тарт із цукіні та сиром. В оригінальних рецептах з яких я черпала своє натхнення, використовується рикотта та фета – гідні інгредієнти. Та вони не завжди є під рукою. А от сир – універсальний продукт, йому можна придавати будь яку текстуру та смак.
Складові:
- 500 гр листового тіста
- 2-3 жовтих цукіні
- 300 гр сиру 5-9%
- Чебрець
- Сіль та перець за смаком
- Оливкова олія
Приготування:
Розкатайте тісто розміром 30*40 см, перенесіть його на пергамент. Ножем виріжте рамку 1,5-2 см, не прорізаючи тісто повністю. Проколіть тісто всередині виделкою та покладіть його у холодильник на 20 хвилин.
Тим часом, наріжте тоненько цукіні (за допомогою мандоліни чи овочерізки). Сир поділіть на дві частини по 200 та 100 гр.
200 гр сиру подрібніть блендером до однорідної консистенції та додайте сіль та перець. До 100 гр сиру, додайте свіжий чебрець.
Дістаньте тісто, намастіть зверху пастою із сиру, викладіть шматочки цукіні та розкладіть сир із цеберецем. Випікайте 45-50 хвилин при 190°С
Рекомендована техніка:
|
|