Тарт з карамелізованим часником і козиним сиром

tart_with_goat_cheese

Сьогодні будемо пекти просто фантастично смачний тарт. Він ідеально поєднується з келихом білого сухого вина. Так що запрошуйте рідних та друзів, пригощайте пирогом і насолоджуйтесь спілкуванням і прекрасною стравою. 

Складові:

для тарти ∅ 22 см

тісто

  • 200 г борошна
  • 100 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • дрібка солі

начинка

  • три головки часнику (розділити на зубки, очистити)
  • 1 ст. л оливкової олії
  • 2 ч. л. бальзамічного оцту
  • 1 склянка води
  • 4 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. розмарину (дрібно нарізати листочки)
  • 1 ч. л. чебрецю (дрібно нарізати листочки)
  • 200 г твердого козячого сиру
  • 2 шт. яєць
  • 1 склянка жирних вершків
  • сіль, чорний перець
  • горох або квасоля, яку використовують при випічці тарти

Готуємо:

  1. Нагріти духову шафу до 180°С. В чашу кухонного комбайна скласти всі інгредієнти для приготування тіста, встановити необхідну насадку і замісити тісто. Тісто розкачати в коло, викласти у форму, обрізати зайві краї. Зверху покласти лист пергаменту і заповнити форму квасолею або горохом. Це потрібно для того, щоб тарт при випічці тримав форму. Випікати протягом 15 хвилин, потім видалити папір з квасолею і  ще допекти 5-10 хвилин, поки тісто не підрум’яниться.
  2. Тим часом зубчики часнику відправити в каструлю з киплячою водою і бланшувати 3 хвилини. Воду злити, а часник добре просушити. Перекласти часник в сотейник, залити оливковою олією і дві хвилини смажити на сильному вогні. Додати воду і бальзамічний оцет. Довести до кипіння і варити 10 хвилин на слабкому вогні. Додати цукор, розмарин, чебрець, щіпку солі і варити поки більша частина соусу не випарується. Часник має покритися темним карамельним сиропом. Зняти з вогню.
  3. У форму з тістом викласти шматочки подрібненого у комбайні або натертого сиру, зверху рівномірно розподілити часник і соус, що залишився.
  4. В окремій мисці за допомогою блендера змішати яйця, вершки, сіль і чорний перець. Залити тарт сумішшю.
  5. Температуру в духовці знизити до 160°С. Випікати тарт до готовності ще 35-45 хвилин. Пиріг повинен стати золотисто-коричневим. Вийняти пиріг з духовки і трохи остудити.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Вбудована духова шафа Gorenje BO75SY2B

Техніка з лінійки Gorenje Chef’s Collection

Едуард Насиров

 

Eduard-Nasyrov-Insta-6

 

На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст  у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів.   Автор кулінарного блогу Happy food

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *