Цей неймовірно ароматний суп можна назвати французькою версією італійського мінестроне, легкого супу з сезонних овочів. Влітку приготуйте його зі свіжими томатами, шпарагівкою, зеленим горошком чи цукіні, а взимку власне так, як я Вам пропоную: з пасерованими на оливковій олії коренеплодами та сушеною квасолею.
Те, що робить цей суп по-справжньому особливим то ніжний і тонкий аромат, який надає йому навіть незначна порція соусу з базиліку pistou. Такий соус ідентичний з італійським песто: горішки, оливкова олія, зелень, до смаку сіль та перець. Іноді можна зустріти версію з томатами. Сиру у такий соус не додають, що робить його не тільки бюджетним, а й придатним до споживання у часи посту.
на 6-8 порцій: приготування: близько 30 хв+відварювання квасолі
- 250 гр сухої квасолі
- 3 картоплини
- 2 моркви
- 2 кореня петрушки
- 2 стебла селери
- 1 цибулина
- 2 ст.л. олії
- сіль та перець за смаком
- Квасолю намочити на ніч у холодній воді, наступного дня воду злити, залити свіжою і відварити до готовності. Солити наприкінці!
- На пательні розігріти олію, додати нарізану кубиками цибулю, за 2-3 хв додати нарізані моркву, селеру та корінь петрушки. Пасерувати 5-7 хв.
- Перекласти овочі в каструлю, залити 2.5 л холодної води, довести до кипіння та готувати на повільному вогні 5-7 хв, додати нарізану кубиками картоплю та варити до готовності картоплі.
- Наприкінці додати відціджену та промиту квасолю.
- Гарячий суп розлити по тарілках, додаючи по 1 ч.л. соусу з базиліку на порцію.
для соусу:
- 15 гр кедрових горішків
- 30 гр листя базиліку
- 60 мл оливкової олії
- 2 зубочки часнику
- сіль
- перець
Всі складники помістити в чашу блендера та збити до однорідності. Перекласти в чисту сухубаночку, зберігати в холодильнику.
Рекомендована техніка:
Дана Мацюк
Природнє відчуття фуд стилю і страви, які хочеться відтворити на власній кухні, захоплюють і вже не залишають байдужим. |