Чуроси – це традиційна іспанська випічка з заварного тіста, обсмаженого у олії. У вафельниці чуроси виходять хрусткими та менш калорійними. Обов’язково приготуйте шоколадний соус, щоб від душі насолодитись їх смаком.
Зі вказаної кількості складників вийде близько 10 вафель. Підготовка займе хвилин 10, а випічка – 20 хвилин.
Складові:
Тісто
- 1 склянка борошна (120 г)
- 2 ст. л. цукру
- ½ ч. л. солі
- 1 склянка води
- 4 ст. л. вершкового масла
Шоколадний соус
- 100 г шоколаду
- 45 г густих вершків ( 33%)
- 15 г вершкового масла
Посипка
- 4 ст. л. цукру
- 1½ ч. л. кориці
Готуємо:
- У сотейнику підігрій воду разом з вершковим маслом, сіллю та цукром доки масло розтане і цукор розчиниться, але не доводь до кипіння.
- Зніми сотейник з вогню і вмішай силіконовою лопаткою борошно. Поверни сотейник на середній вогонь і протягом декількох хвилин вимішуй тісто, доки воно не стане гладеньким та блискучим. На стінках сотейника має залишатись тонка плівка заварного тіста.
- Готове тісто розділи на дві рівних частини. Одну порцію залиш у сотейнику під кришкою. З іншої сформуй 5 кульок.
- У розігріту вафельницю виклади кульки з тістом. Випікай вафлі близько 10 хвилин.
- Тим часом приготуй посипку. Змішай цукор з корицею. Розтопи пару ложок вершкового масла.
- Готові вафлі змасти маслом та обваляй у цукрі з корицею.
- На помірному вогні розтопи шоколад, влий вершки та додай вершкове масло. Прогрій і перемішай до однорідної текстури. Шоколадний соус готовий.
- Подавай теплі вафлі до столу разом з шоколадним соусом.
Смачного!
Рекомендована техніка: