Вафлі “Чурос” з шоколадним соусом

churros_waffles

Чуроси – це традиційна іспанська випічка з заварного тіста, обсмаженого у олії. У вафельниці чуроси виходять хрусткими та менш калорійними. Обов’язково приготуйте шоколадний соус, щоб від душі насолодитись їх смаком.

Зі вказаної кількості складників вийде близько 10 вафель. Підготовка займе хвилин 10, а випічка – 20 хвилин.

Складові:

Тісто

  • 1 склянка борошна (120 г)
  • 2 ст. л. цукру
  • ½ ч. л. солі
  • 1 склянка води
  • 4 ст. л. вершкового масла

Шоколадний соус

  • 100 г шоколаду
  • 45 г густих вершків ( 33%)
  • 15 г вершкового масла

Посипка

  • 4 ст. л. цукру
  • 1½ ч. л. кориці

Готуємо:

  1. У сотейнику підігрій воду разом з вершковим маслом, сіллю та цукром доки масло розтане і цукор розчиниться, але не доводь до кипіння.
  2. Зніми сотейник з вогню і вмішай силіконовою лопаткою борошно. Поверни сотейник на середній вогонь і протягом декількох хвилин вимішуй тісто, доки воно не стане гладеньким та блискучим. На стінках сотейника має залишатись тонка плівка заварного тіста.
  3. Готове тісто розділи на дві рівних частини. Одну порцію залиш у сотейнику під кришкою. З іншої сформуй 5 кульок.
  4. У розігріту вафельницю виклади кульки з тістом. Випікай вафлі близько 10 хвилин.
  5. Тим часом приготуй посипку. Змішай цукор з корицею. Розтопи пару ложок вершкового масла.
  6. Готові вафлі змасти маслом та обваляй у цукрі з корицею.
  7. На помірному вогні розтопи шоколад, влий вершки та додай вершкове масло. Прогрій і перемішай до однорідної текстури. Шоколадний соус готовий.
  8. Подавай теплі вафлі до столу разом з шоколадним соусом.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Вафельниця і капкейкниця Gorenje WCM702PW

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *