Гратен з цукіні і томатним соусом з базиліком

graten

Якщо назва гратен вас збиває з пантелику, то це не що інше, як запечена страва з овочів, або риби, і навіть солодких ягід з характерною апетитною скоринкою. Зазвичай, гратен запікають у керамічній або іншій вогнетривкій формі, але і варіант з порційними формочками виявився дуже вдалим – можна і до столу подати, і взяти з собою на роботу в якості перекусу. 

 На 6-8 порцій в якості закуски або 4 порції як основна страва

Складові:

  • 4 кабачка обсмажених на грилі
  • 500 г помідорів
  • 1 ч. л. сухого базиліку
  • 250 г твердого сиру
  • сіль і перець
  • оливкова олія
  • 4-5 ст. л. паніровочних сухарів
  • 3-4 зубчики часнику
  • цедра 1-го лимона
  • дрібка цукру
  • 50 г пармезану
  • 1 ст. л. бальзамічного оцту

Готуємо:

  1. Кабачки нарізати кружечками і обсмажити на грилі до напівготовності. Помідори обдати окропом, зняти шкірку і нарізати кубиками.
  2. У сотейнику розігріти 2 ст. л. оливкової олії, обсмажити половину подрібненого часнику, додати цедру, обсмажити 30 секунд і всипати нарізані помідори. Тушкувати 20 хвилин на середньому вогні. За 5 хвилин до готовності додати часник, що залишився, дрібку цукру, 1 ст. л. бальзамічного оцту і базилік. Соус подрібнити блендером майже до однорідності.
  3. Форми змастити маслом. Викласти шар кабачків, промазати томатним соусом, присипати трохи сухарями, сиром і знову повторити послідовність, аж доки не закінчяться овочі. Верхній шар покрити соусом і щедро посипати сиром. Запікати при 180°С 30 хвилин.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Вбудована духова шафа Gorenje BO635E11X

Блендер Gorenje B800HC

Едуард Насиров

 

Eduard-Nasyrov-Insta-6

 

На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст  у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів.   Автор кулінарного блогу Happy food

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *