Любите ходити в гості з чимось смачненьким, зробленим своїми руками? Я отримую справжнє задоволення, коли друзі з шаленим апетитом спустошують тарілки з ласощами. Порадуйте і Ви своїх рідних домашніми смаколиками. А ось і рецепт 🙂
Складові:
- 100 г вершкового масла
- 200 г борошна
- 1 яйце
- 100 г цукру
- 30 г свіжої м’яти
- цукрова пудра для прикрашання
Готуємо:
- Спершу зробіть “м’ятний цукор”: у чаші блендера разом з цукром подрібніть листочки м’яти. Перекладіть м’ятний цукор в невелику миску, додайте яйце і збийте міксером на невеликій швидкості. Потім додайте вершкове масло кімнатної температури і борошно. Вимішуйте тісто руками близько 5 хвилин, воно повинно бути щільним. Якщо необхідно, додайте ще борошно. Тісто виходить цікавого зеленого кольору.
- Готове тісто не потребує охолодження, одразу ж можна формувати печиво. Розкачуємо тісто і за допомогу формочок робимо фігурне печиво. Або ж просто відщипуємо шматочок тіста, формуємо кульку, приплющуємо долонею та викладаємо на деко, застелене пергаментом. Печиво під час приготування не збільшується в розмірах. Випікайте 15-25 хвилин при температурі 180°С. Час випікання залежить від товщини і розміру печива. Готове печиво остудити і присипати цукровою пудрою.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Вбудована духова шафа Gorenje BO71ORA-W |
Блендер Gorenje HBX604QB |
Анна Мітякіна
|
З кулінарним світом Аню поєднала професійна фуд-фотографія, адже перше знайомство з розмаїттям кулінарних шедеврів відбулося саме через об’єктив. Цього для Ані виявилось замало: хотілось не тільки фотографувати, а й самій готувати. Сьогодні наша фото-фуд чарівниця проводить дитячі майстер-класи з випічки, приймає участь в кулінарних фестивалях і мріє стати шеф-кухарем. Автор кулінарної сторінки Mitiakina.com. На теренах інтернету Аню знають під псевдонімом “Фото-фуд кудесниця”. |