Вафлі хешбраун

potato waffle with sour cream  and  green salad on a plate.style rustic .selective focus

Як вам ідея приготувати щось на зразок улюблених усіма дерунів у вафельниці? Незвично, але насправді дуже просто та смачно. Серед необхідних інгредієнтів Ви не знайдете ані граму борошна, зате є пікантна добавка у вигляді тертого хрону. Картопляні вафлі виходять дуже хрусткими і рум’яними, а всередині – ніжними. І варіантів подачі безліч! Можна просто зі сметаною, можна з яйцем пашот, омлетом. Можна доповнити їх солоною рибою, підсмаженим беконом, або зеленим салатом.

Складники

  • 1 кг. картоплі
  • 1 яйце
  • 2 ст.л. сметани
  • 2 ст.л. вершкового масла
  • 1 ч.л. натертого хрону
  • сіль, чорний перець на смак
  • рослинна олія для змащування вафельниці     

Приготування
1.Очистити картоплю від лушпиння (молоду картоплю можна і не очищати), вимити і натерти на крупній тертці. Загорнути натерту картоплю в рушник і гарненько віджати весь сік.
2.В мисці змішати яйце, сметану, натертий хрін і розтоплене вершкове масло. Додати підготовлену картоплю, посолити і поперчити, ретельно перемішати.
3.Розігріту вафельницю змастити олією за допомогою пензлика. Викласти частину картопляної маси у вафельну форму і готувати близько 10-15 хвилин. 

Рекомендована техніка:

Вафельниця 3 в 1 Gorenje SM703BK

Зоряна Івченко

 

Зоряна Івченко

 

Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *