Ділюся з вами одним з найулюбленіших мною рецептів. Щоразу, доїдаючи останню тарілку цього неймовірного супу, я вже планую, коли буду готувати його в наступний раз. Він поживний, з кремовою текстурою та дуже яскравим смаком. До речі, про смак! Цей супчик підійде як для вегетаріанців, так і для м’ясоїдів, а все залежить від того, що оберете за основу – овочевий бульйон, м’ясний бульйон або просто воду. А жирні вершки можна спокійно замінити кокосовим молоком. І ось у вас вже не один рецепт, а цілих 4. І це не все! Сочевицю можна брати будь-яку, при цьому, попередньо замочувати її не потрібно. Сам же суп-пюре готується близько 30 хвилин – що є великим плюсом.
Ще одна корисна порада від мене – приготуйте бульйон заздалегідь і зберігайте у спеціальних пакетах із застібкою (зіп-локах) в морозильній камері. Коли виникне нестримне бажання приготувати цей суп, просто достатньо розморозити готовий бульйон та слідувати рецепту. Буду рада, якщо ви, так само як і я, полюбите цей, до речі, турецький суп-пюре з сочевицею.
Складники
- 1000 + 200 мл. води/ бульйону
- 170 гр. сочевиці
- 1 морква
- 1 цибулина
- 15 гр. вершкового масла
- 30 гр. соняшникової олії
- 1 ст.л. борошна
- 70 мл. вершків 21-33%
- 1 ч.л. меленого перцю
- сіль за смаком
- зелень і підсмажений бекон для прикрашання
Приготування
1.Спочатку окремо промийте сочевицю. 1 літр води (або бульйону) налийте в каструлю, засипте в неї сочевицю і поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння. Як тільки закипить, зменшить вогонь до мінімуму, зніміть пінку, що утворилася, і варіть ще протягом 10 хвилин.
2.Поки вариться сочевиця, приготуємо цибулю з морквою. Для цього цибулю необхідно дрібно нарізати, а моркву натерти на крупній тертці. У розігріту сковороду налийте олію і додайте шматочок вершкового масла. Спочатку обсмажте цибулю 1-2 хвилини, потім додайте моркву і смажте помішуючи 4-5 хвилин, поки овочі не стануть м’якими. Наприкінці посипте овочі борошном і продовжуйте смажити ще 3 хвилини.
3.Овочеву суміш пересипте в каструлю з сочевицею і перемішайте. Посоліть та поперчіть. Якщо вам хочеться більш гострий суп, сміливо додавайте ще перцю.
Зніміть каструлю з плити, влийте в суп вершки і акуратно, за допомогою ручного блендеру, збийте до консистенції однорідного пюре.
Прикрасити суп можна як зеленню, так і шматочками смаженого бекону, в залежності від ваших уподобань. Легкого вам приготування!
Рекомендована техніка:
Анна Мітякіна
|
З кулінарним світом Аню поєднала професійна фуд-фотографія, адже перше знайомство з розмаїттям кулінарних шедеврів відбулося саме через об’єктив. Цього для Ані виявилось замало: хотілось не тільки фотографувати, а й самій готувати. Сьогодні наша фото-фуд чарівниця проводить дитячі майстер-класи з випічки, приймає участь в кулінарних фестивалях і мріє стати шеф-кухарем. Автор кулінарної сторінки Mitiakina.com. На теренах інтернету Аню знають під псевдонімом “Фото-фуд кудесниця”. |