Грецький соус цацикі

sous tzatziki

Прекрасний освіжаючий соус з натурального йогурту та огірків, зі щедрою порцією ароматного кропу, нотками лимонної цедри та часнику. Я безкінечно люблю експериментувати з цим соусом, беручи за основу кілька простих та доступних складників: густий грецький йогурт, що додає кремової та ніжної консистенції, домашні огірочки, попередньо посолені, щоб позбутися надлишку вологи, свіжа пахуча зелень кропу, трошки лимонної цедри, часничку та кілька ложок оливкової олії. І тут немає чітких граней смаку, тому доправте соус за власним смаком. Цацикі найкраще смакує добре охолодженим, тому після приготування залиште його в холодильнику принаймні на 20-30 хв.

Складові
на 600 г соусу:
 
  • 4 огірки 
  • 400 мл грецького йогурту
  • 2-3 зубчики часнику
  • cік і цедра 1/2 лимона 
  • невеликий пучок кропу
  • сіль, перець – за смаком
  • ~50 мл оливкової олії

Готуємо:

  1. Огірки помити, зняти шкірку*, видалити зернятка, стерти на тертку; посолити та перекинути на сито.
  2. Залишити на 5-7 хвилин, а потім відтиснути зайвий сік.
  3. Додати йогурт, подрібнену зелень, часник, сік та цедру лимона, сіль і перець за смаком.
  4. Готовий соус перекласти в посудину, скропити оливковою олією, посипати свіжою зеленню, за бажанням покласти кілька оливок. 

Смачного!

 *молоді огірочки можна натирати разом зі шкіркою та зернятками.
 dana

 

 

Природнє відчуття фуд стилю і страви, які хочеться відтворити на власній кухні, захоплюють і вже не залишають байдужим.
Зі слів Дани, кухня і приготування страв це як відчути себе художником, тільки замість мольберта і пензлів, в руках опиняються кухонні прибори. І кожний виважений рух, як медитація, як мазок фарби. Це віддання частинки себе у смачному тістечку, або запашному борщику.
Автор кулінарного блогу Source of taste.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *