Вітаю! Сьогодні готуємо затишні дріжджові булочки з розмарином. У міру солодкі, дуже ніжні і за рахунок прянощів, – освіжаючі.
Складові:
на 10-12 булочок
- 2 склянки борошна
- 1 склянка теплої води
- 20 г свіжих дріжджів або 7 сухих
- 1 стакан сухофруктів – журавлина, смородина, родзинки, цукати, імбир, манго.
- 4 ст. л. цукру
- 3 ст. л. оливкової олії масла + 2 ст. л.
- дрібка солі
- 3 -4 гілочки розмарину
Готуємо:
- Дріжджі розвести в теплій воді з 1 ст. л. цукру і 1 ст. л. борошна. Прибрати в тепле місце на 30 хвилин.
- В опару ввести муку, олію (3 ст. л.), сіль, подрібнений розмарин і замісити тісто.
- Вимішувати тісто в фуд-процесорі або руками мінімум 10 хвилин. Ввести сухофрукти і ще раз вимішати. Тісто покласти в змащену маслом миску, накрити плівкою і прибрати в тепле місце на 2 години.
- Обім’яти тісто і сформувати з нього булочки. Перекласти булочки на деко і накрити рушником. Дати підійти протягом 1-ї години. Змастити булочки олією, що залишилася, або якщо хочете більш блискучі – тоді змастіть збитим жовтком або молоком. Готові булочки трохи остудити і можна подавати до столу.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Едуард Насиров
|
На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів. Автор кулінарного блогу Happy food. |