Булочки з розмарином і сухофруктами

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Вітаю! Сьогодні готуємо затишні дріжджові булочки з розмарином. У міру солодкі, дуже ніжні і за рахунок прянощів, –  освіжаючі.

Складові:

на 10-12 булочок

  • 2 склянки борошна
  • 1 склянка теплої води
  • 20 г свіжих дріжджів або 7 сухих
  • 1 стакан сухофруктів – журавлина, смородина, родзинки, цукати, імбир, манго.
  • 4 ст. л. цукру
  • 3 ст. л. оливкової олії масла + 2 ст. л.
  • дрібка солі
  • 3 -4 гілочки розмарину

Готуємо:

  1. Дріжджі розвести в теплій воді з 1 ст. л. цукру і 1 ст. л. борошна. Прибрати в тепле місце на 30 хвилин.
  2. В опару ввести муку, олію (3 ст. л.), сіль, подрібнений розмарин і замісити тісто.
  3. Вимішувати тісто в фуд-процесорі або руками мінімум 10 хвилин. Ввести сухофрукти і ще раз вимішати. Тісто покласти в змащену маслом миску, накрити плівкою і прибрати в тепле місце на 2 години.
  4. Обім’яти тісто і сформувати з нього булочки. Перекласти булочки на деко і накрити рушником. Дати підійти протягом 1-ї години. Змастити булочки олією, що залишилася, або якщо хочете більш блискучі – тоді змастіть збитим жовтком або молоком. Готові булочки трохи остудити і можна подавати до столу.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Вбудована духова шафа Gorenje BO635E11X

Кухонна техніка з колекції Gorenje Chef’s Collection

Едуард Насиров

 

Eduard-Nasyrov-Insta-6

 

На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст  у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів.   Автор кулінарного блогу Happy food.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *