У ЧОМУ ПОЛЯГАЄ РІЗНИЦЯ МІЖ ЗВИЧАЙНИМ І ГРЕЦЬКИМ ЙОГУРТОМ?
Звичайний простий йогурт є основою грецького йогурту, його можна купити в магазині або зробити вдома. Щоб приготувати грецький йогурт, зі звичайного йогурту видаляють сироватку. Саме тому його ще називають «проціджений йогурт». Грецький йогурт густіший, містить більше молочних жирів і має кремову структуру.
ЯК ЗА 5 ЛЕГКИХ КРОКІВ ПРИГОТУВАТИ ГРЕЦЬКИЙ ЙОГУРТ У ЙОГУРТНИЦІ GORENJE JMG20W?
- У невеличкій ємності приготуйте молочну суміш (на 1 літр молока потрібно додати 50–100 мл звичайного йогурту). Ретельно перемішайте суміш.
- Закрийте ємність кришкою та помістіть її в пристрій.
- Увімкніть йогуртницю, натиснувши кнопку на панелі керування, і залиште його працювати на 5–10 годин. У результаті отримуємо звичайний простий йогурт, що має рідку консистенцію.
- Щоб приготувати грецький йогурт, помістіть друшляк над великою мискою та вилийте в нього простий йогурт.
- Накрийте миску кришкою та поставте в холодильник. Через 2 години смачний домашній грецький йогурт буде готовий. Перелийте йогурт із друшляка в невеличку ємність. Накрийте її кришкою та поставте в холодильник.
ЯК МОЖНА ПРИСКОРИТИ Й УДОСКОНАЛИТИ ПРИГОТУВАННЯ ГРЕЦЬКОГО ЙОГУРТУ?
- Розігрійте молоко до 85 °C і дайте йому охолонути до 35 °C. Після цього додайте й розмішайте йогуртову (молочну) закваску, налийте суміш у невеличку ємність і помістіть її в пристрій. Молоко можна розігріти в мікрохвильовій печі. Це прискорить приготування, а йогурт буде густішим.
- Перш ніж помістити в прилад ємність із сумішшю молока й молочної закваски, налийте в нього невелику кількість води. Це прискорить процес приготування. Завантаживши ємності в пристрій, переконайтеся, що рівень води в ньому не перевищує рівень молока в ємності.
- Йогурт можна зробити густішим, не нагріваючи молоко — просто додайте в нього 7 столових ложок сухого молока
ЦІКАВІ ФАКТИ:
- Йогурт можна готувати з молока, яке не містить молочних жирів. Для цього за основу можна використовувати соєве, мигдальне, рисове або кокосове молоко.
- Для приготування йогурту не обов’язково купувати молочну закваску. Можна просто додати до молока звичайний простий йогурт. Так само можна готувати й грецький йогурт.
- Не виливайте сироватку, що залишилася після приготування грецького йогурту. У ній міститься велика кількість поживних речовин і протеїнів. Використайте її для приготування напоїв і смузі.
- У домашньому йогурті немає консервантів і штучних смакових добавок. Його можна зберігати в холодильнику протягом 8–10 днів.
ВАШІ ПОМІЧНИКИ У ПРИГОТУВАННІ ДОМАШНЬОГО ЙОГУРТУ
ОБРАТИ РЕЦЕПТ: