Традиційний грецький соус дзадзикі готується на основі класичного йогурту, огіркового соку та м’якоті, часнику, оливкової олії. Зазвичай до соусу додають рублену зелень кропу або петрушки. Дзадзикі подають як до овочевих страв, так і м’ясних, або просто в якості соусу-діпу до хліба.
Дізнайтесь ЯК ЗА 5 ЛЕГКИХ КРОКІВ ПРИГОТУВАТИ ГРЕЦЬКИЙ ЙОГУРТ У ЙОГУРТНИЦІ GORENJE JMG20W
СОУС ДЗАДЗИКІ
на 3 порції:
- 2 склянки грецького йогурту
- 1 огірок
- 2 ст. л. оливкової олії
- лимонний сік
- 1 ч. л. рубленої петрушки або кропу
- 1 ч. л. часникового порошку
- пучка солі й перцю
- Наріжте огірок тонкими скибочками або натріть на тертушці.
- У зручній посудині змішайте оливкову олію, лимонний сік, трави, спеції та грецький йогурт. Гарно розмішайте.
- Додайте нарізаний огірок. Перед тим як подавати до столу, потримайте соус дзадзикі в холодильнику.
Рекомендована техніка: