Гарбузовий кекс з начинкою із крем-сиру

Pumpkin Cream Cheese Bundt Cake.style vintage.selective focus

Цей кекс незвичний в першу чергу тому, що має ніжну, кремову начинку всередині. Тісто для кексу досить просте, наявність рослинної олії серед складників робить його злегка вологим. Невід’ємними супутниками гарбуза є всілякі прянощі, не пошкодуйте додати їх для насиченого аромату страви.

Складові:

  • 345 г борошна
  • 5 яєць
  • 250 г цукру ( найкраще взяти тростинний цукор)
  • 450 мл гарбузового пюре ( з печеного гарбуза)
  • 340 г крем-сиру
  • 240 мл рослинної олії без запаху
  • півтори ч. л. ванільного екстракту
  • 2 ч. л. порошку до печива
  • 2 ч. л. меленої кориці
  • пів чайної ложки молотого імбиру
  • пів чайної ложки меленої зірочки
  • пів чайної ложки мускатного горіху
  • пів чайної ложки солі

Готуємо:

  1. Просій борошно разом з порошком до печива, додай прянощі і сіль.
  2. Міксером збий рослинну олію з 200 г цукру, чотирма яйцями, гарбузовим пюре і 1 ч. л. ванільного екстракту. Поєднай суху суміш з рідкою і акуратно перемішай, збивати не потрібно.
  3. В однорідну пишну масу збий крем-сир разом з яйцем, цукром, що залишився, і ванільним екстрактом.
  4. Змасти маслом велику форму для кексів, присип її борошном. Виклади в форму половину тіста. Поверх тіста рівномірно розподіли сирну начинку, але не доводь до країв стінки, щоб начинка не поділила тісто навпіл.
  5. Зверху начинки розподіли залишок тіста. Випікай кекс близько години (або більше) у заздалегідь розігрітій до 180 С духовій шафі. Готовність перевіряй дерев’яною шпажкою.  Кекс досить великий і може випікатися довше, все залежить від вашої духовки. Готовий кекс повністю остуди в формі на решітці, потім акуратно перекинь на таріль.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Вбудована духова шафа Gorenje BO 71 ORA-W

Міксер Gorenje M605W

Зоряна Івченко

 

Зоряна Івченко

 

Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *