на 4 порції
- 1 курча (приблизно 1, 2 кг), розрізане навпіл
- 2 голівки часнику, розрізані навпіл
- 5 гілочок розмарину
- 5 гілочок чебрецю
- 3 гілочки орегано, сіль, мелений чорний перець
- 2 столові ложки оливкової олії
для гарніру:
- 6 середніх картоплин
- 2 столові ложки оливкової олії сіль
1.Увімкніть у духовці режим «вентиляційний нагрів», задайте температуру 170°С.
2.Покладіть половинки курчати, часник і трави на деко, застелене папером для випічки. Посоліть, поперчіть і скропіть оливковою олією. Поставте деко в духовку на середній рівень і готуйте курча 40-45 хвилин, доки воно не стане золотистого кольору. Під час запікання змастіть курча олією і соком із дека за допомогою силіконового пензлика.
3.Поки готується курча, приготуйте гарнір. Картоплю очистьте від шкірки, наріжте кусочками шириною 3-4 см, посоліть, полийте оливковою олією, перемішайте, розкладіть на іншому деку, помістіть у духовку на верхній рівень і готуйте 20 хвилин.
Рекомендована техніка:
Олена Колдунова
Автор кулінарної книги “Нет времени готовить?” , відомий у Росії фуд-фотограф і фуд стиліст. Основне кулінарне кредо: незважаючи на квапливий ритм життя сучасного мешканця мегаполісу потрібно і можливо встигати готувати для себе і рідних. Запропоновані Оленою рецепти готуються швидко і не потребують особливих вмінь, а результат буде виглядати, як на фото. Ми тішимося тим, що саме Олена Колдунова стала автором збірки рецептів для нової висококласної лінійки побутової техніки Gorenje Infinity. |