Курча, запечене з часником і травами

50_22572_water

на 4 порції

  • 1 курча (приблизно 1, 2 кг), розрізане навпіл
  • 2 голівки часнику, розрізані навпіл
  • 5 гілочок розмарину
  • 5 гілочок чебрецю
  • 3 гілочки орегано, сіль, мелений чорний перець
  • 2 столові ложки оливкової олії

для гарніру:

  • 6 середніх картоплин
  • 2 столові ложки оливкової олії сіль

1.Увімкніть у духовці режим «вентиляційний нагрів», задайте температуру 170°С.

2.Покладіть половинки курчати, часник і трави на деко, застелене папером для випічки. Посоліть, поперчіть і скропіть оливковою олією. Поставте деко в духовку на середній рівень і готуйте курча 40-45 хвилин, доки воно не стане золотистого кольору. Під час запікання змастіть курча олією і соком із дека за допомогою силіконового пензлика.

3.Поки готується курча, приготуйте гарнір. Картоплю очистьте від шкірки, наріжте кусочками шириною 3-4 см, посоліть, полийте оливковою олією, перемішайте, розкладіть на іншому деку, помістіть у духовку на верхній рівень і готуйте 20 хвилин.

Рекомендована техніка:

Вбудована духова шафа Gorenje BO5333RW

Олена Колдунова

Елена-Колдунова Автор кулінарної книги “Нет времени готовить?” , відомий у Росії фуд-фотограф і фуд стиліст. Основне кулінарне кредо: незважаючи на квапливий ритм життя сучасного мешканця мегаполісу потрібно і можливо встигати готувати для себе і рідних. Запропоновані Оленою рецепти готуються швидко і не потребують особливих вмінь, а результат буде виглядати, як на фото.
Ми тішимося тим, що саме Олена Колдунова стала автором збірки рецептів для нової висококласної лінійки побутової техніки Gorenje Infinity.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *