Легкий літній салат з ароматною заправкою з молодого укропу та зеленої цибулі. Коли починається сезон на овочі, одразу відпадає бажання готувати важкі салати з багатьох складників, а такий салат смачний та ситний навіть сам по собі. До нього можна також запекти курячу грудку або рибу.
Заправка до салату дещо незвична: суміш домашнього майонезу, вершків та йогурту, легка за консистенцією, але багата смаком. Майонез сам по собі має домінуючий смак, який заглушає всю індивідуальність інших складників, тому я дуже рідко використовую його для заправки салатів. Та й калорійність такого салату зашкалює. Інша річ – заправки на базі майонезу з йогуртом або нежирною сметаною з зеленню, лимонним соком та часничком.
на 4-6 порцій:
- головка молодої капусти
- пучок редиски
- 4-5 яєць
- 1/2 пучка укропу
- 1/2 пучка зеленої цибулі
- 1/4 скл вершків
- 1/4 скл майонезу
- 1/2 скл йогурту/ або нежирної сметани
- 1 ч.л. лимонного соку
- 2 зубочки часнику
- сіль та перець за смаком
- В чашу блендера помістити йогурт, вершки та майонез, часник, нарізану зелень кропу та цибулі. Збити до однорідності, додати до смаку сіль та перець, лимонний сік.
- Капусту посікти, редиску нарізати кружальцями.
- Відварити яйця в киплячій підсоленій воді протягом 7 хв, загартувати холодною водою, почистити та крупно нарізати.
- У глибоку салатну миску викласти капусту, полити частиною заправки, зверху викласти редиску та яйця, полити рештою заправки. За бажанням посипати подрібненою зеленою цибулею та укропом.
Рекомендована техніка:
Дана Мацюк
|
Природнє відчуття фуд стилю і страви, які хочеться відтворити на власній кухні, захоплюють і вже не залишають байдужим. |