Салат з молодої капусти

Wiosenna sałatka z kapustą i jajkami_water

Легкий  літній салат з ароматною заправкою з молодого укропу та зеленої цибулі. Коли починається сезон на овочі, одразу відпадає бажання готувати важкі салати з багатьох складників, а такий салат смачний та ситний навіть сам по собі. До нього можна також запекти курячу грудку або рибу.

Заправка до салату дещо незвична: суміш домашнього майонезу, вершків та йогурту, легка за консистенцією, але багата смаком. Майонез сам по собі має домінуючий смак, який заглушає всю індивідуальність інших складників, тому я дуже рідко використовую його для заправки салатів. Та й калорійність такого салату зашкалює. Інша річ – заправки на базі майонезу з йогуртом або нежирною сметаною з зеленню, лимонним соком та часничком.

на 4-6 порцій:

  • головка молодої капусти
  • пучок редиски
  • 4-5 яєць
  • 1/2 пучка укропу
  • 1/2 пучка зеленої цибулі
  • 1/4 скл вершків
  • 1/4 скл майонезу
  • 1/2 скл йогурту/ або нежирної сметани
  • 1 ч.л. лимонного соку
  • 2 зубочки часнику
  • сіль та перець за смаком
  1. В чашу блендера помістити йогурт, вершки та майонез, часник, нарізану зелень кропу та цибулі. Збити до однорідності, додати до смаку сіль та перець, лимонний сік.
  2. Капусту посікти, редиску нарізати кружальцями.
  3. Відварити яйця в киплячій підсоленій воді протягом 7 хв, загартувати холодною водою, почистити та крупно нарізати.
  4. У глибоку салатну миску викласти капусту, полити частиною заправки, зверху викласти редиску та яйця, полити рештою заправки. За бажанням посипати подрібненою зеленою цибулею та укропом.

Рекомендована техніка:

Блендерний набір Gorenje HBX884QE

Дана Мацюк

 

Danusia-Maciuk

 

Природнє відчуття фуд стилю і страви, які хочеться відтворити на власній кухні, захоплюють і вже не залишають байдужим.
Зі слів Дани, кухня і приготування страв це як відчути себе художником, тільки замість мольберта і пензлів, в руках опиняються кухонні прибори. І кожний виважений рух, як медитація, як мазок фарби. Це віддання частинки себе у смачному тістечку, або запашному борщику.
Автор кулінарного блогу Source of taste.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *