на 4 порції
- 40 г вершкового масла + 20 г розтопленого
- 2 зубчики часнику, видавленого через прес
- 800 г молодого листя шпинату
- 80 г натертої на тертці моцарели для піци
- 260 г сиру фета
- 8 листів тіста філо
- 3 яйця
- 2 столові ложки густих вершків
- 1 чайна ложка насіння кунжуту
- ¼ чайної ложки меленого мускатного горіха
- сіль
- свіжозмелений чорний перець
1.Увімкніть у духовці режим «нагрів знизу+робота вентилятора», задайте температуру 180°С.
2.На великій пательні розтопіть на середньому вогні 40 г вершкового масла, додайте часник і готуйте 1 хвилину, постійно помішуючи. Додайте шпинат і готуйте ще 2 хвилини. Відкиньте обсмажений шпинат на друшляк і відіжміть.
3.Яйця злегка збийте з вершками, сіллю, перцем і мускатним горіхом. Змішайте в мисці фету, моцарелу, шпинат, вершки та яєчну масу.
4.Змастіть розтопленим вершковим маслом 1 лист тіста, покладіть на нього наступний, помастіть маслом і викладіть таким чином усі листи тіста. Вистеліть квадратну форму діаметром 20-22 см папером для випікання. Викладіть тісто на дно так, щоб його краї виступали; прищепіть краї, щоб тісто повторювало контури форми.
5.Акуратно перекладіть начинку у «форму» з тіста. Змастіть відкриті ділянки тіста маслом і посипте насінням кунжуту. Випікайте 20-25 хвилин на середньому рівні духової шафи, поки пиріг не стане золотистим. Цей пиріг можна подаватияк гарячим, так і холодним.
Рекомендована техніка:
Олена Колдунова
Автор кулінарної книги “Нет времени готовить?” , відомий у Росії фуд-фотограф і фуд стиліст. Основне кулінарне кредо: незважаючи на квапливий ритм життя сучасного мешканця мегаполісу потрібно і можливо встигати готувати для себе і рідних. Запропоновані Оленою рецепти готуються швидко і не потребують особливих вмінь, а результат буде виглядати, як на фото. Ми тішимося тим, що саме Олена Колдунова стала автором збірки рецептів для нової висококласної лінійки побутової техніки Gorenje Infinity. |
One response