Хоча печериці ми купуємо не кожен день, все ж таки варто знати, як обрати найкращих представників з цього грибного царства. Перш за все, погляньте на капелюшок гриба: у свіжих грибів поверхня бархатиста, з характерним матовим блиском. Капелюшок має щільно з’єднуватись з ніжкою білим кільцем. Зверніть увагу на те, чи є на ніжці кореневі паростки, адже їх наявність слугує природним консервантом, який запобігає швидкому псуванню та збільшує термін свіжості.
Обирайте найкращі інгредієнти та готуйте смачні грибні страви
- Тости з печерицями, моцареллою та шпинатом
- Пряні овочі гриль
- Грибний паштет з сиром та зеленню
- Грибний суп пюре з цвітною капустою та фетою
- Печериці з айолі