Доброго дня! Сьогодні готуємо простий і як завжди смачний варіант закуски, яка порадує вас, друзів або запрошених гостей. Залишайте цей рецепт про запас, він обов’язково стане певної миті у нагоді.
На 4 порції:
- 400 г печериць
- 1 ст. л лимонного соку/винного оцту
- 1 ст. л оливкової олії
- невеликий пучок зелені
- 1 зубчик часнику
- 1/3 ч. л. насіння фенхелю
- сіль і перець за смаком
Соус айолі
- 1 жовток
- 2-3 зубчики часнику
- 130 мл рослинного масла
- сіль і перець за смаком
- 1 ч. л. лимонного соку або винного оцту
- багет для подачі
Готуємо:
- За допомогою комбайна або вручну подрібни печериці і часник. У сковороді на рослинному маслі обсмаж гриби з усіма інгредієнтами до золотистого кольору, наприкінці додай лимонний сік. Перемішай і остуди.
- Для соусу дрібно наріж часник. У мисці змішай жовток, сік лимону і часник. Тонкою цівкою вливай оливкову олію, продовжуючи вінчиком збивати яєчну масу. Вливай олію, доки соус не стане схожий на майонез.
- Шматочки хліба підсуши в тостері, духовці або на пательні. Змасти кожен шматочок хліба невеликою кількістю соусу, зверху виклади грибну заправку. Подавай до столу. Смачного!
Рекомендована техніка:
Едуард Насиров
|
На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів. Автор кулінарного блогу Happy food |