Печериці з айолі

mushrooms

Доброго дня! Сьогодні готуємо простий і як завжди смачний варіант закуски, яка порадує вас, друзів або запрошених гостей. Залишайте цей рецепт про запас, він обов’язково стане певної миті у нагоді. 

На 4 порції:

  • 400 г печериць
  • 1 ст. л лимонного соку/винного оцту
  • 1 ст. л оливкової олії
  • невеликий пучок зелені
  • 1 зубчик часнику
  • 1/3 ч. л. насіння фенхелю
  • сіль і  перець за смаком

Соус айолі

  • 1 жовток
  • 2-3 зубчики часнику
  • 130 мл рослинного масла
  • сіль і перець за смаком
  • 1 ч. л. лимонного соку або винного оцту
  • багет для подачі

Готуємо:

  1. За допомогою комбайна або вручну подрібни печериці і часник. У сковороді на рослинному маслі обсмаж гриби з усіма інгредієнтами до золотистого кольору, наприкінці додай лимонний сік. Перемішай і остуди.
  2. Для соусу дрібно наріж часник. У мисці змішай жовток, сік лимону і часник. Тонкою цівкою вливай оливкову олію, продовжуючи вінчиком збивати яєчну масу. Вливай олію, доки соус не стане схожий на майонез.
  3. Шматочки хліба підсуши в тостері, духовці або на пательні. Змасти кожен шматочок хліба невеликою кількістю соусу, зверху виклади грибну заправку. Подавай до столу. Смачного!

Рекомендована техніка:

Міксер Gorenje M701B

Тостер Gorenje T850BK

Едуард Насиров

 

Eduard-Nasyrov-Insta-6

 

На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст  у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів.   Автор кулінарного блогу Happy food

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *