Вафлі зі смаком “Сhurros”

waffle with chocolate sauce .vintage style .selective focus

В Іспанії на сніданок готують солодкі пончики “чурос” з заварного тіста, які обсмажуються у фритюрі. Ми ж спробували зберегти рецептуру приготування чурос, але обсмажили їх у вафельниці з меншою кількістю жиру. Шоколадний соус, який традиційно супроводжує іспанські пончики, стане доречним і для вафель. З цим рецептом вийде ціла гора вафель, тож, якщо готуєте для 2х, зменшуйте рецепт вдвічі. Найсмачніші вафлі – щойно спечені, але їх можна залишити на ніч в холодильнику, щільно вкривши харчовою плівкою, щоб розігріти наступного дня до сніданку.

Складові:

  • 250 г борошна
  • 375 мл. молока
  • 2 шт. яєць
  • 150 г вершкового масла
  • 125 г цукру
  • 1 ст. л. кориці
  • 4 ч. л. розпушувача
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ч. л. ванільного екстракту
  • 150 мл. жирних вершків
  • 80 г молочного або чорного шоколаду
  • рослинна олія для вафельниці

Приготування

  1. Розтопити вершкове масло в мікрохвильовій печі. Злегка підігріти молоко. У зручній мисці поєднати яйця, 2 ст. л. цукру, ванільний екстракт, 5 ст. л. розтопленого масла і молоко. Збити до обєднання за допомогою міксера. Всипати просіяне з розпушувачем борошно, сіль і дрібку кориці. Гарненько вимішати гладке тісто середньої густоти.
  2. Розігріти вафельницю, форми для випічки змастити рослинною олією. Наливати порцію тіста і обсмажувати вафлі до рум’яності.
  3. У зручній посудині змішати залишок цукру з корицею. Гарячі вафлі змастити розтопленим вершковим маслом і обваляти у цукровій суміші.
  4. Приготувати шоколадний соус: кусочки шоколаду залити вершками та відправити в мікрохвильову піч на пару хвилин ( при 600 Вт.)
  5. Подати вафлі з теплим шоколадним соусом до столу.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Мікрохвильова піч Gorenje MMO20MEII

Вафельниця Gorenje SM703BK

Зоряна Івченко

 

Зоряна Івченко

 

Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *