В Іспанії на сніданок готують солодкі пончики “чурос” з заварного тіста, які обсмажуються у фритюрі. Ми ж спробували зберегти рецептуру приготування чурос, але обсмажили їх у вафельниці з меншою кількістю жиру. Шоколадний соус, який традиційно супроводжує іспанські пончики, стане доречним і для вафель. З цим рецептом вийде ціла гора вафель, тож, якщо готуєте для 2х, зменшуйте рецепт вдвічі. Найсмачніші вафлі – щойно спечені, але їх можна залишити на ніч в холодильнику, щільно вкривши харчовою плівкою, щоб розігріти наступного дня до сніданку.
Складові:
- 250 г борошна
- 375 мл. молока
- 2 шт. яєць
- 150 г вершкового масла
- 125 г цукру
- 1 ст. л. кориці
- 4 ч. л. розпушувача
- 1 ч. л. солі
- 1 ч. л. ванільного екстракту
- 150 мл. жирних вершків
- 80 г молочного або чорного шоколаду
- рослинна олія для вафельниці
Приготування
- Розтопити вершкове масло в мікрохвильовій печі. Злегка підігріти молоко. У зручній мисці поєднати яйця, 2 ст. л. цукру, ванільний екстракт, 5 ст. л. розтопленого масла і молоко. Збити до обєднання за допомогою міксера. Всипати просіяне з розпушувачем борошно, сіль і дрібку кориці. Гарненько вимішати гладке тісто середньої густоти.
- Розігріти вафельницю, форми для випічки змастити рослинною олією. Наливати порцію тіста і обсмажувати вафлі до рум’яності.
- У зручній посудині змішати залишок цукру з корицею. Гарячі вафлі змастити розтопленим вершковим маслом і обваляти у цукровій суміші.
- Приготувати шоколадний соус: кусочки шоколаду залити вершками та відправити в мікрохвильову піч на пару хвилин ( при 600 Вт.)
- Подати вафлі з теплим шоколадним соусом до столу.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Зоряна Івченко
|
Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com. |