Рататуй

ratatouille
Існує багато рецептів і варіацій цієї страви, але для приготування справжнього
рататуя вам знадобиться лише набір основних продуктів: томати, солодкий перець,
цукіні або кабачки, баклажани, а також часник, пряні трави і оливкова олія. Одним із
найпоширеніших є спосіб, який полягає в тому, що всі овочі тушкуються разом в
томатному соусі.
Складові:
  • 2 цукіні
  • 2 баклажани
  • 4 помідори
  • 1 зубчик часнику
  • 2 ст. л оливкової олії
  • 2-3 гілочки петрушки
  • 2-3 гілочки чебрецю

Для соусу:

  • 2 солодких перця
  • 2 смужки гострого перцю
  • 1 цибулина
  • 4 помідори
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • сіль, перець за смаком
Готуємо
  1. Цибулю порізати і обсмажити в оливковій олії на пательні. Додати нарізаний кубиками солодкий перець. Продовжити обсмажування.
  2. Гострий перець почистити від насіння, порізати на маленькі шматочки і додати в пательню.
  3. Помідори обдати окропом, зняти шкірку і натерти на тертушку. Відправити в пательню. З двох гілочок чебрецю зняти листочки і додати їх до соусу. Виправити на сіль та перець, залишити овочі тушкуватись ще пару хвилини. Готовий соус збити за допомогою блендера в однорідну масу та перелити в форму, в якій буде запікатися рататуй.
  4. Цукіні, баклажани і помідори нарізати на однакові кружальця. Викласти в форму з соусом, чергуючи овочі.
  5. В окремій посудині змішати подрібнений часник, петрушку, оливкову олією та готовою сумішшю полити овочі.
  6. Розігріти духову шафу до 200 градусів. Покласти гілочку чебрецю поверх рататуя. Випікати 35-40 хвилин.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Вбудована духова шафа Gorenje BO637E30XG

Блендер Gorenje HBX603HC

Elza Brook

 

 

 

 

 

Фуд. фтограф та фуд. стиліст. Любить здорову, корисну, смачну і красиву їжу. Надає перевагу тим рецептам, які не вимагають багато часу для приготування. Вигадує нові страви або спрощує рецептуру більш складніших.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *