Гарбузові оладки на вівсяному борошні

Pumpkin pancakes with banana  .rustic style .selective focus

Спробуйте цього разу замінити пшеничне борошно, яке зазвичай використовуєте для приготування оладок, на вівсяне. Страва вийде набагато легшою та ніжнішою. Сьогодні ж у нас сезонний рецепт ароматних гарбузових оладок. Інгредієнти можна замінювати: замість коров’ячого молока взяти мигдалеве, мед замінити сиропом агави або кленовим. Варіант подачі страви відшукайте свій улюблений.

Складові:

  • 80 г вівсяного борошна
  • 1 яйце
  • 70 мл. гарбузового пюре (шматочки запеченого гарбуза подрібнюються блендером в пюре)
  • 125 мл. молока
  • 2 ч. л. меду
  • 1/4 ч. л. розпушувача
  • пів чайної ложки  ванільного екстракту
  • пів чайної ложки кориці
  • 1/4 ч. л. меленого імбиру
  • 1/4 ч. л. мускатного горіха
  • пучка солі
  • рослинна олія для обсмажування

Приготування:

  1. В глибокій посудині збити міксером молоко, яйце, рідкий мед, гарбузове пюре і ванільний екстракт. В іншій мисці змішати просіяне з розпушувачем борошно, сіль і спеції. Всипати суху суміш в рідку і добре перемішати. Має вийти густе тісто.
  2. Розігріти пательню. Змастити поверхню рослинною олією. Обсмажити оладки на середньому вогні, по 1 хвилині з кожної сторони.
  3. Одразу подати страву до столу. Як варіант, оладки добре смакують з бананом, горішками та йогуртом.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Вбудована газова поверхня Gorenje G65B

Сковорідка для млинців CW 28 PCP

Зоряна Івченко

 

Зоряна Івченко

 

Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *