Спробуйте цього разу замінити пшеничне борошно, яке зазвичай використовуєте для приготування оладок, на вівсяне. Страва вийде набагато легшою та ніжнішою. Сьогодні ж у нас сезонний рецепт ароматних гарбузових оладок. Інгредієнти можна замінювати: замість коров’ячого молока взяти мигдалеве, мед замінити сиропом агави або кленовим. Варіант подачі страви відшукайте свій улюблений.
Складові:
- 80 г вівсяного борошна
- 1 яйце
- 70 мл. гарбузового пюре (шматочки запеченого гарбуза подрібнюються блендером в пюре)
- 125 мл. молока
- 2 ч. л. меду
- 1/4 ч. л. розпушувача
- пів чайної ложки ванільного екстракту
- пів чайної ложки кориці
- 1/4 ч. л. меленого імбиру
- 1/4 ч. л. мускатного горіха
- пучка солі
- рослинна олія для обсмажування
Приготування:
- В глибокій посудині збити міксером молоко, яйце, рідкий мед, гарбузове пюре і ванільний екстракт. В іншій мисці змішати просіяне з розпушувачем борошно, сіль і спеції. Всипати суху суміш в рідку і добре перемішати. Має вийти густе тісто.
- Розігріти пательню. Змастити поверхню рослинною олією. Обсмажити оладки на середньому вогні, по 1 хвилині з кожної сторони.
- Одразу подати страву до столу. Як варіант, оладки добре смакують з бананом, горішками та йогуртом.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Зоряна Івченко
|
Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com. |