Особливо смачно приготувати цей салат з дрібненькою молодою картоплею. Загалом до цієї страви підійдуть будь-які шматочки курятини – філе, м’ясо зі стегон, гомілок. А ось салатні листочки обирайте щільні та хрусткі, щоб витримали температурний режим і не розм’якли.
Складові:
- 400 г готового курячого м’яса
- 500 г дрібної картоплі (найкраще молодої)
- 300 г салатних листків
- пучок зеленої цибулі
- 4 ст. л. оливкової олії
- 1 ст. л. білого винного оцту
- сіль, чорний перець
Приготування:
- Картоплю у лушпинні вимити щіткою. Відварити до готовності.
- Готову картоплю розрізати уздовж на широкі кружальця. Курячі шматочки розібрати руками на більш-менш крупні волокна.
- У пательні нагріти 1 ст. л. оливкової олії і обсмажити картоплю до рум’яної, золотистої скоринки. Додати шматочки курятини і прогріти все разом. Зняти пательню з вогню.
- Листки салату вимити й обсушити. Крупне листя порвати руками, дрібне залишити як є.
- Приготувати салатну заправку: в мисці поєднати оцет, сіль та перець. Перемішати віночком і тонкою цівкою влити масло. На велику таріль викласти листя салату, полити їх заправкою. Зверху викласти курячі шматочки з картоплею. Посипати салат дрібно нарізаною зеленою цибулькою. Подавати до столу.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Зоряна Івченко
|
Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com. |