Вам знадобиться лише 15 хв., щоб приготувати теплий салат зі звичайного зеленого горошку. Головний секрет страви у безпрограшному поєднанні хрустких грінок, підрум’янених скибочках копченої грудинки та пікантної заправки. У цьому салаті присутні відразу два ідеальних інгредієнти, які доповнюють смак зеленого горошку – свіжа м’ята і підкопчена грудинка.
Складові:
- 400 г замороженого горошку
- 3 скибочки чіабати
- 50 г копченої грудинки
- 2 цибулі-шалот
- 3 гілочки свіжої м’яти
- 3 ст. л. оливкової олії
- 1 ст. л. вершкового масла
- 2 ст. л. бальзамічного оцту
- 1 ч. л. гірчиці (не гострої)
- сіль, перець
Приготування:
- Грудинку нарізати тонкими скибочками. Обсмажити на добре розігрітій пательні до рум’яної скоринки і викласти на паперовий рушник.
- Половину жиру, що витопився, зберегти для подальшого обсмажування. Чіабату нарізати великими кубиками і обсмажити в жирі, що залишився, до рум’яної скоринки. Перекласти грінки в зручну ємність.
- Залишок жиру повернути в пательню, додати оливкову олію, подрібнену цибулю-шалот. Готувати цибулю на невеликому вогні до м’якості. Влити оцет, додати гірчицю, посолити і поперчити і зняти соус з вогню.
- У сотейнику розтопити вершкове масло. Всипати горошок і готувати 5 хвилин, помішуючи. До сотейнику з горошком влити теплий соус, покласти обсмажену грудинку, грінки, і перемішати всі інгредієнти. Прикрасити страву м’ятою та подавати до столу.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Зоряна Івченко
|
Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com. |