Східна кухня в першу чергу приваблює своїм яскравим смаком та багатим ароматом приготованих страв. Знайомство з азійськими стравами можете розпочати з рецепту теплого салату, в якому гармонійно поєднуються арахіс, рибний соус, кільця цибулі-фрі та стручкова квасоля.
Складові:
- 600 г стручкової квасолі
- 2 ріпчастих цибулини
- олія для обсмажування у фритюрі
- 50 г смаженого арахісу
- 2 ст. л. рибного соусу
- 1 ч. л. цукру
- 1 ст. л. рисового оцту
Приготування:
- Квасолю промити та відрізати черешки. Бланшувати квасолю 7-10 хв. в підсоленому окропі. Відкинути на друшляк і обдати холодною водою.
- Цибулю нарізати тоненькими кільцями. У сотейнику розігріти олію і обсмажити цибулю до хрумкої текстури та коричневого кольору. Викласти на паперовий рушник.
- Арахіс подрібнити. У мисці змішати оцет, рибний соус, цукор і 2 ст. л. олії, що залишились від обсмажування цибулі.
- Квасолю та арахіс поєднати з соусом, перемішати. Посипати салат смаженою цибулею і подавати до столу.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Зоряна Івченко
|
Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com. |